Cultura 13/06/2022

El Museu de Menorca acull una exposició homenatge a la gastronomia insular

Hi ha receptes tradicionals, productes i utensilis que expliquen l'evolució de la cuina

Iván Martín
1 min
Dos usuaris del Museu de Menorca visitant l'exposició.

MAÓEl Museu de Menorca acull des d'aquest dissabte l'exposició El Gust de Menorca, un espai d'homenatge a la gastronomia insular a través de la seva història, receptes tradicionals, productes i utensilis que posen de manifest l'evolució de la cuina. La mostra, que estarà disponible fins al pròxim 8 d'abril, està comissionada per Montse Anglada, Jaume Mascaró i Pep Pelfort.

A l'acte d'inauguració hi va assistir la presidenta de l'Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT), Diane Dodd, qui destacà la importància del mandat de l'illa com a Regió Europea de la Gastronomia: "La declaració és un al·licient més per atreure més turistes a Menorca mitjançant la gastronomia, i esperem que conjuntament amb la candidatura Menorca Talaiòtica puguin ser més visitants".

D'altra banda, la directora del Museu de Menorca, Carol Desel, s'ha mostrat molt satisfeta pels diferents espais de l'exposició: "Expliquem d'on ve la gastronomia menorquina, és com un homenatge a les nostres mares, àvies i aquelles generacions que apuntaven les receptes en llibretes. Hi ha fotografies, obres d'art, objectes i manuscrits". Finalment, el conseller de Cultura de Menorca, Miquel Maria, ha emfatitzat el vincle de la cuina local amb el sentiment de pertinença a un territori: "La gastronomia és molt nostra i Menorca té la immensa fortuna de tenir personalitat pròpia. Els seus productes no necessiten acompanyar-se del nom de l'illa".

stats