Patrimoni
Cultura 05/07/2022

El Museu Marítim de Mallorca rep una desena de peces de la col·lecció Domènech Vázquez

Bel Busquets n'ha destacat el gran valor patrimonial

ARA Balears
1 min
La cessió de les peces al Museu té una durada inicial de quatre anys.

PalmaEl Museu Marítim de Mallorca ha rebut aquest dimarts una selecció de peces de la col·lecció Domènech Vázquez per part de María del Carmen Vázquez Ferrer i Manuel Vicente Domènech Bestard, propietaris del material. La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha destacat el gran valor patrimonial de les peces i ha agraït la generositat dels propietaris.

Segons ha explicat la institució insular, els propietaris consideren convenient fer-ne una cessió temporal perquè puguin ser peces clau de les sales del futur Museu Marítim de Mallorca, amb la finalitat d'assegurar-ne la conservació i divulgació.

Segons ha detallat Busquets, és una cessió temporal amb una durada inicial de quatre anys, amb la possibilitat que, en qualsevol moment abans d'acabar el termini previst, els signants poden acordar unànimement la pròrroga per a un període de fins a quatre anys addicionals o l'extinció.

Entre les peces que Vázquez i Domènech han cedit al Museu destaquen una fotografia del port de Palma, anònima, de principi de segle XX, tres plats de vaixella de les Índies, amb motius florals i paisatgístics, i una miniesfera del món amb estoig, de 1811, entre moltes altres peces.

stats