Música
Cultura 14/01/2022

Multa de 6.000 euros per no utilitzar mascaretes als concerts de La Polla Records

La promotora Last Tour també ha estat sancionada perquè no va demanar el certificat covid al públic

ARA
1 min
Un concert de La Polla Records en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa promotora de concerts Last Tour haurà d'abonar 6.000 euros, la màxima sanció establerta pel departament basc de Salut, per incomplir la normativa sanitària en les actuacions del grup La Polla Records a Vitòria, segons informa l'agència Efe. Durant els concerts la promotora no va exigir a l'entrada el certificat covid i part del públic no va utilitzar mascaretes. Les dues actuacions es van celebrar el 17 i el 18 de desembre al pavelló Fernando Buesa Arena de Vitòria, dins la gira de comiat del grup de punk alabès.

Els inspectors del govern basc que van acudir a aquests dos concerts van constatar un "clar incompliment" de la normativa anticovid, ja que entre els assistents hi va haver una "absència total de l'ús de mascaretes", segons van denunciar. Davant d'això, el departament de Salut ha imposat la màxima sanció prevista a la normativa sanitària (dues multes de 3.000 euros, una per cada concert).

En la primera actuació, el grup va deixar pujar a l'escenari dos representants de la plataforma antivacunes Bizitza, contrària al certificat covid. Els seus membres van llegir un comunicat en què s'afirmava que aquest certificat sanitari és una mesura dels governs per "controlar" la ciutadania; bona part del públic va escridassar els membres de Bizitza. Després d'aquestes dues actuacions estava previst un altre concert de comiat del grup al Velòdrom d'Anoeta de Sant Sebastià el 29 de desembre, però es va suspendre al reduir-se l'aforament per la nova normativa sanitària aplicada al País Basc. En conèixer la sanció, Last Tour ha assegurat a Efe que "treballa en les vies legals que exigeix aquest procés".

stats