Cultura 31/01/2018

Mor el poeta eivissenc Manel Marí a 42 anys

L’escriptor ha mort aquest matí a València, lloc on vivia, després de no haver pogut superar una infecció pulmonar

Armando Tur
1 min
Manel Marí

EivissaEl poeta Manel Marí (Eivissa, 1975) ha mort aquest matí a València com a conseqüència d’una grip que s’havia complicat amb una infecció pulmonar i que l’havia tingut diversos dies ingressat al Clínic de València en coma, segons han avançat aquest dimecres diversos mitjans de comunicació.

Marí va ser un prolífic poeta en llengua catalana que, a només 42 anys, havia publicat 11 poemaris i havia obtingut alguns dels premis més importants de la poesia a l’estat espanyol. La seva poètica destacava per uns versos vivaços, punyents i directes que, amb l’obra 'No pas jo', el varen fer mereixedor del premi Mallorca de poesia de 2005 i el varen consolidar com un dels autors joves més consagrats de la poesia catalana.

Més endavant, l’any 2007, guanyà el premi Ciutat de Palma gràcies a l’obra 'El tàlem', en què l’artista parlà de la solitud, la decepció i la deriva de qui vol adaptar-se a un medi inacceptable.

El darrer guardó que aconseguí Marí fou el premi València de poesia per l’obra 'Tavemària', la qual el jurat descrigué com “una visió original, desimbolta i profundament moderna d’actituds morals actuals a través de la celebració de l’embriaguesa com a referent de la llibertat individual”.

stats