Mor Liz Sheridan, la mare de 'Seinfeld'

La veterana intèrpret també havia donat vida a la veïna d''Alf'

2 min
Liz Sheridan en una escena de 'Seinfeld'

Liz Sheridan, de 93 anys, va morir ahir a Nova York, segons va confirmar la seva representant i amiga Amanda Hendon, que va indicar que la defunció es va produir per causes naturals mentre dormia. Actriu i ballarina amb una llarga trajectòria cinematogràfica, Sheridan era sobretot coneguda per haver interpretat la mare de Jerry Seinfeld a la comèdia Seinfeld –va aparèixer en una vintena d'episodis– i també per haver donat vida a la veïna xafardera de la sitcom Alf, la senyora Ochmonek.

El còmic Jerry Seinfeld ha recordat a través de Twitter Sheridan, a la qual ha anomenat "la mare de televisió més dolça i agradable que un fill pugui desitjar". La mort de Sheridan es produeix dues setmanes després de la de la seva companya de repartiment a Seinfeld Estelle Harris, que interpretava la mare de George Constanza (Jason Alexander) a la sèrie.

L'actriu va debutar a Broadway l'any 1971 amb l'obra Frank Merriwell i va aparèixer en altres espectacles com el musical Happy end, en el qual compartia repartiment amb Meryl Streep. A partir de la dècada dels 80 va decidir centrar la seva carrera en el cinema i la televisió. Així, va aparèixer en papers secundaris de sèries com Kojak, The white shadow i Give me a break i va formar part del repartiment de Qui és aquesta noia?, una de les pel·lícules més conegudes de Madonna.

Quan tots dos eren joves artistes aspirants a obrir-se camí a Broadway, Sheridan va mantenir una relació amb James Dean, al qual va conèixer mentre treballava com a ballarina en un club nocturn. Sheridan va explicar la seva història d'amor, que va tenir lloc l'any 1952, al llibre Dizzy and Jimmy. Segons va detallar l'actriu en diverses entrevistes, la relació es va acabar quan la carrera de Dean va començar a despuntar. La representant de Sheridan ha assegurat que abans de morir l'actriu estava treballant en la possibilitat de convertir el llibre en una pel·lícula.

stats