Mor als 76 anys l'artista Josep Niebla

S'havia instal·lat al Baix Empordà als anys 60 i va donar la seva col·lecció a l'Ajuntament de Girona a l'agost

Ara
1 min
L'artista Josep Niebla en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl pintor i escultor Josep Niebla ha mort aquest dilluns als 60 anys, segons informa l'ACN. Nascut a Tetuan (Marroc) el 1945, Josep Niebla va traslladar-se a Girona el 1962, on va participar activament en la vida del país fins a instal·lar la seva casa-taller i la seva fundació en un mas de Casavells (Baix Empordà). La seva formació artística va començar a la seva ciutat natal i la va ampliar a Sevilla, Barcelona i París. La seva obra es caracteritza pel compromís polític i social i, estilísticament, per una figuració expressionista en què són especialment importants el color i la construcció formal.

Josep Niebla va fer servir sempre referents de la seva quotidianitat i en la seva obra també són importants l'espiritualitat, els records de l'Àfrica, l'arquitectura i la Mediterrània. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, són dues de les personalitats que han expressat el seu condol per la mort de Niebla.

Josep Niebla va fer més de 200 exposicions arreu del món, entre les quals hi ha la retrospectiva que li va dedicar el Museu de Montserrat el 2017. Ara fa uns mesos, a finals d’agost, l’artista va donar part de la seva col·lecció a l’Ajuntament de Girona. En conjunt, eren prop de 600 obres que constituïen una mostra representativa de l’art gironí, català i europeu comprès entre la segona meitat de segle XX i els primers anys del segle XXI. Hi havia obres de Jacob Engler, Henri Bukowski, Ginovart, Roca Fuster, Ràfols Casamada, Artigau, Miró o Dalí, entre altres artistes.

stats