Cultura 12/01/2022

El monòleg de Marta Aran 'Els dies mentits' inaugura el cicle Teatre Íntim d'Artà

Entre el mes de gener i febrer es veuran fins a sis espectacles al teatre del municipi en sessió de divendres

ARA Balears
2 min
L'actriu Lara Salvador, encarregada de defensar el text de Marta Aran.

PalmaEl monòleg de Marta Aran que va guanyar el premi Max a autoria revelació l'any 2020, Els dies mentits, arriba aquest divendres al Teatre d'Artà. La peça inaugurarà el VII Cicle de Teatre Íntim d’Artà, que el Consistori del municipi va presentar dimarts. El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Toni Bonet, i el director del Teatre d’Artà, Joan Matamales, han donat a conèixer la programació del cicle, que va néixer l’any 2016. Enguany acollirà sis espectacles, que es representaran els mesos de gener i febrer en sessió de divendres. 

“L’essència del teatre íntim és la presència del públic damunt l’escenari, cosa que enguany farem d’una altra manera a causa de la pandèmia. Sigui com sigui, el farem de manera segura segons els criteris sanitaris en vigor”, va explicar el regidor Toni Bonet. Per assistir a les funcions s'haurà de presentar el certificat covid. En paraules de Matamales, la clau del cicle Teatre Íntim és la representació d’obres de petit format "amb un públic proper que sent el batec dels intèrprets". Va detallar que enguany hi haurà tres monòlegs i tres obres seran de temàtica diversa i actual. 

El cicle comença aquest divendres, 14 de gener, amb Els dies mentits, el guardonat monòleg de Marta Aran sobre totes les mentides presents en el món del sexe. Continuarà el divendres 21 de gener amb la representació del monòleg De Caterina Albert a Víctor Català, de Francesc Vernet, i dia 28 es representarà Fake, un text de Rafel Gallego dirigit per Sergi Baos. Dia 11 de febrer serà el torn del monòleg Un obús al cor, una dramatúrgia de Wajdi Mouawad que Joan M. Albinyana ha duit als escenaris illencs; dia 18 de febrer es podrà veure La meva violència, de Llàtzer Garcia, i finalment, el divendres 25 de febrer clourà el cicle el muntatge El silenci és or (i altres històries), de Miquel Mestre.

A partir d'aquest dimecres ja es poden comprar les entrades a la taquilla del Teatre d’Artà a un preu de 12 euros per espectacle. Per la compra d’entrades de dos dies es regalarà una invitació per a un tercer espectacle. 

stats