Cultura 22/01/2018

El Ministeri de Cultura assumeix la totalitat del cost de les obres del Museu de Menorca

Els treballs tenen un cost superior al mig milió d'euros i l'equipament haurà de tancar al públic fins al juliol

Iván Martín
1 min
Els treballs de millora arriben acompanyats d'una campanya de difusió a tota l'illa.

MaóEl Museu de Menorca està d'enhorabona. Avui s'ha presentat el projecte de reforma de l'equipament ubicat a Maó. Per dur a terme les obres ha estat necessari el compromís del Ministeri de Cultura, que aportarà 525.785 euros per a la remodelació. Els treballs tindran com a finalitat reformar l'exposició permanent i adequar la recepció, les sales temporals, el taller de restauració, l'espai didàctic. A més, es crearà un nou espai familiar.

Les obres causaran que el Museu de Menorca hagi de tancar portes durant mig any, un temps que s'aprofitarà per divulgar per tota l'illa el contingut d'aquesta infraestructura que aquest any celebra el seu vintè aniversari. Si es compleixen les previsions, el nou museu podria obrir al públic a principi de juliol. La campanya de difusió que pretenen impulsar els responsables s'efectuarà sota el títol 'El Museu surt del Museu. El Museu, convertit en Museu d'Història de Menorca'.

El treball executiu recaurà en l'empresa Croquis, Dissenys, Muntatges i Realitzacions. Després de la reforma, el Museu de Menorca incorporarà material no exposat fins ara i optarà per peces senceres perquè el visitant pugui llegir-les més clarament. El projecte també preveu que s'aprofitin les vitrines i tots els recursos derivats del muntatge anterior. Així doncs, el Museu passarà a ser un referent de la història de l'illa, des de la prehistòria, passant pels pobles que han habitat Menorca, la conquesta catalana i la influència britànica fins al desenvolupament actual. La riquesa arqueològica i monumental tindrà el seu espai amb el repte d'exposar i difondre un dels grans eixos dels últims anys.

stats