Cultura 27/05/2022

Els millors plans culturals per gaudir de la setmana

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

3 min
El músic Ramon Mirabet.

Ramon Mirabet

'Free'

Ramon Mirabet (Sant Feliu de Llobregat, 1984) diu que la seva trajectòria musical, que va començar tocant als carrers de París, ha estat un anar i venir, un camí d’obrir portes i tancar-ne d’altres. De moment, culmina amb el disc Free (2022), que va estrenar al Festival Strenes de Girona, on va començar una gira que divendres, 3 de juny, passarà per Palma. El músic apunta que en aquest últim disc s’hi entremesclen sensacions “d’alegria i frescor”, però que també hi ha un “punt malenconiós”: “La malenconia m’acompanya, però intento veure-ho tot d’una manera més lluminosa, no tan fosca”, va dir a una entrevista. Començada la gira, és moment de de compartir aquesta llum amb el públic.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Divendres, 3 de juny, a les 21 h. 30 euros.

TEATRE

‘Fake’

El Somni Produccions

Marga López, Santi Celaya i Maria Bauçà són els intèrprets que dirigeix Sergio Baos en el darrer text de Rafel Gallego, que tracta el tema de les fake news i apel·la a la societat, el sector de la informació i l’esfera política a tenir ull crític. A través del personatge de Laura, una política progressista amb ambició, Gallego parla de la corrupció, de les estructures que es resisteixen als canvis i del feixisme. Fake reivindica la necessitat de cercar i explicar la veritat envers la manipulació mediàtica, les mentides i els discursos d’odi; i arriba amb afany de remoure consciències i posar damunt la taula debats actuals.

Teatre Sa Societat (avinguda de Palma, 1. Calvià). Dissabte, 28 de maig, a les 19 h. 5 euros.

Fils de vida

Iguana Teatre

Fils de vida és el viatge emocional pels records familiars de tres personatges marcats per l’estigma xueta –interpretats per Marina Nicolau, Salvador Oliva i Irene Soler. L’exclusió dels conversos a Mallorca és única en tota la història del judaisme i ha marcat, de vegades subtilment i d’altres de manera dolorosament explícita, el comportament social d’aquells que han viscut estigmatitzats des de fa generacions.

Teatre Principal d’Inca (carrer del Teatre, 10). Diumenge, 29 de maig, a les 20 hores. 15 euros.

Salvatges

Neus Nadal

Salvatges és una peça de teatre de Neus Nadal, actriu i dramaturga, que parla sobre el maltractament, en un primer pla, però que inclou molts altres temes en el rerefons. La sororitat, els secrets, les decisions de les dones i la llibertat de prendre-les, els estils de vida diferents, el respecte. “Vol ser una crida perquè ens ajudem les unes a les altres, que estem molt a l’aguait de les dones que tenim a prop: les nostres germanes, amigues, padrines, veïnes...”, va dir l’autora en una entrevista.

Sala La Fornal (carrer de les Coves del Hams, 4, Manacor). Diumenge, 29 de maig, a les 19 hores. 9 euros.

MÚSICA

Maskat

Jazz, trap i música moderna

Pere Miquel Molina Morro (saxo alt), Lleonard Martínez Mas (saxo tenor), Costin Anastasescu Mateu (saxo baríton) i Toni Moreno Mateu (percussió) són els músics que formen Maskat. Provenen de diferents zones de Mallorca i proposen un mestissatge musical que combina el jazz, el trap i la música moderna, amb un percentatge elevat de música improvisada i creativa.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 28 de maig, a les 20.30 hores. 15 euros.

Pillow Queens

Sons de Nit

Les joves irlandeses beuen del grunge i l’indie-rock dels 90, i ben segur que el seu concert no deixarà ningú indiferent. La seva actuació serà la cirereta del pastís d’una jornada musical, titulada Sons de Futur, amb els artistes:Primera Mort, Tonitoy i Calèndula.

Claustre de St. Domingo, Pollença. Dissabte, 28 de maig. A les 19.30 h, Sons de Futur;a les 21.30 h, Pillow Queens. 15 euros.

Imaràntia

Barnasants

El duet illenc farà un concert amb temes que volen arribar al cor de la gent sense perdre l’essència. La fundadora del conjunt 4 de Copes, Maria José Cardona, va formar el duet Imaràntia amb el productor i músic Miquel Brunet.

Sa Congregació (carrer del Rosari, 25. Sa Pobla). Diumenge, 29 de maig, a les 19 hores. 8 i 10 euros.

ALTRES

Recital amb tast

Fira del Llibre

Entre les moltíssimes activitats de la Fira del Llibre de Palma que hi ha al Born fins dia 5 de juny, s’ha programat un recital poètic amb Laia Malo, Blanca Llum Vidal i Daniel Martínez. Els versos estaran acompanyats d’un tast de vins.

El Born, Palma. Diumenge, 29 de maig, a les 13 hores. Gratuït.

Diàleg de traduccions

Fira del Llibre

Els traductors Núria Busquet, Teresa Bauzà i Gabriel de la S. T. Sampol, moderats per Carlota Oliva, parlaran sobre traducció a la Fira del Llibre. El Born, Palma. Diumenge, 29 de maig, a les 18 hores. Gratuït.

‘Miquela’

Documental

Miquela Rovira i la seva filla Emília fugiren de Mallorca un mes després de l’assassinat del seu marit i pare, respectivament, Emili Darder. Foren dones rebutjades per la societat franquista, i començaren una nova vida a Veneçuela, 20 anys després, tornaren a l’illa. El curtmetratge Miquela, de Perifèrica Produccions, explica la seva història.

Sala Augusta (av. del Gran i General Consell, 2. Palma). Dijous 2 de juny, a les 20.30h. 4.50 euros.

stats