Música
Cultura 25/10/2023

Més de 50 actuacions en tres dies, la proposta de la vuitena edició de la Fira B! de música

Per l'apartat d’arts escèniques d’aquest esdeveniment, que es va dur a terme entre els dies 9 i 12 d’octubre, hi van passar més de 2.500 assistents

2 min
Presentació de la programació de la Fira B! de Música, avui a Ca n'Oleo

PalmaAmb presència de formacions provinents de les quatre illes i també de països com Portugal, Itàlia, Ucraïna i Israel, i amb la voluntat de cohesionar “tant el sector cultural i professional com el territori”, en paraules del director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Llorenç Perelló. Així arriba l’apartat musical de la Fira B!, el mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears, que es durà a terme del 2 al 4 de novembre. Fa només unes setmanes se’n va fer l’apartat dedicat a les arts escèniques, que Perelló ha valorat positivament, amb més de 2.500 assistents a la vintena d’espectacles programats. Algunes de les bandes que tocaran en directe en el marc d’aquest esdeveniment són Reïna, Alanaire, K12, Figues d’un Altre Paner, Plan-ET o Los Sara Fontán. 

Presència femenina

Si bé ha lamentat que encara no sigui el 60% de dones qui protagonitza el cartell de l’esdeveniment, el director de l’IEB ha volgut subratllar la importància de la presència femenina en aquesta edició, amb un 60% de les formacions que n’inclouen. La millora de la sostenibilitat del sector i la promoció del moviment dels artistes seran també eixos troncals de l’edició d’enguany, que si bé té una vocació eminentment professional serveix també d’aparador per a grups d’arreu de l’Arxipèlag. En aquest sentit, Perelló ha volgut recordar que la selecció d’artistes “no és el resultat de la tria política, sinó d’una convocatòria oberta i escollida per un jurat professional” i ha animat les formacions i músics de les Illes a presentar-se a noves convocatòries. 

Música no mainstream

Entre les seus que acolliran les actuacions, organitzades entorn de diferents gèneres que van des del jazz fins al pop passant per les músiques urbanes, es troben l’Aljub d’Es Baluard o les Voltes, mentre que les jornades professionals es duran a terme al Teatre Mar i Terra els dies 2 i 3 de novembre i s’obriran al públic dia 4 a Ca n’Oleo. La temàtica d’aquestes jornades anirà dedicada a la “música no mainstream” i les diferents fórmules per tal de trobar el públic relatiu a cada gènere. Entre els professionals que en prendran part hi ha representants de festivals com Glastonbury o Primavera Sound, així com supervisors musicals de sèries com Stranger things i pel·lícules com Once upon a time in Hollywood. 

stats