Cultura 15/11/2022

El Menorca Film Market presentarà 24 projectes audiovisuals, tres d'ells relacionats amb l'illa

Hi haurà una classe sobre producció de pel·lícules d’autor, a càrrec de l’oscaritzat productor francès Marc Baschet

Iván Martín
2 min
Imatge de la presentació del Menorca Film Market.

MAÓLa primera edició del Menorca Film Market servirà per presentar un total de 24 projectes audiovisuals, els 10 desenvolupats pels guionistes seleccionats per participar en el programa la residència internacional de creació audiovisual Illes de Ficció, més 14 seleccionats per la Menorca Film Commission, 3 dels quals estan directament relacionats amb Menorca. Es tracta del llargmetratge Vallsec i de la sèrie 10-34, de la productora Empàtics Films, i El pare de tots nosaltres, de David Desola, amb una proposta de rodatge i localitzacions a l'illa. Hi ha també quatre projectes més de les Balears: les pel·lícules Deu, de la cineasta eivissenca Helher Escribano, i Fantasmata, de la productora mallorquina Cinética; i les sèries Norats, de CEF Produccions (Mallorca), i La maleta, del director Ferran Bex (Mallorca).

Aquest dimarts començaran les sessions de treball amb les presentacions de projectes audiovisuals, entre ells els que s’han desenvolupat durant el programa Illes de Ficció, del qual forma part el Menorca Film Market. També hi haurà una classe sobre producció de pel·lícules d’autor, a càrrec de l’oscaritzat productor francès Marc Baschet, i una taula rodona sobre distribució de productes audiovisuals. Moderada per Ana Vicente, de la distribuïdora britànica Dogwoof, hi participaran Adrià Miró, de la productora A Contracorriente Films, i Natacha Kaganski, responsable de compres de la distribuïdora francesa Wild Bunch. La jornada finalitzarà amb una ronda de contactes i reunions entre els representants dels projectes i els productors.

Dimecres hi haurà més presentacions, un panell sobre finançament de projectes audiovisuals, moderat per Kiko Domínguez, president d’APAIB (Associació de Productores d'Audiovisuals de les Illes Balears), amb l’advocat especialitzat en finançament audiovisual Ignacio Segarra, i Manuel Tera, director de ficció de la productora i creadora de continguts Fremantle, una taula rodona sobre nous formats per a noves audiències, amb la participació del director d’IB3 TV, Joan Carles Martorell, i de José Alberto Fernández, director de mitjans digitals de RTVE i PlayZ i una nova sessió de contactes entre creadors i productors.

stats