Obituari
Cultura 23/05/2013

Els músics s'acomiaden de l'última llegenda de la cançó francesa

Marina Rossell, Roger Mas, Javier Krahe, Juliette Gréco i Line Renaud recorden Georges Moustaki

Ara
1 min

BarcelonaLa cantant catalana Marina Rossell ha lamentat avui la mort del cantautor francès Georges Moustaki, a qui ha qualificat d'"última llegenda de la 'chanson française', al costat de Jacques Brel, Barbara i Léo Ferré". Marina Rossell ha recordat que Moustaki era un artista a qui "estimava i adorava des de feia més de 35 anys", i amb qui va tenir "la sort" d'entaular amistat.

"Ha mort un lliurepensador, un home que estimava la llibertat i una persona que tenia la clau de moltes cultures", ha dit en referència a les arrels gregues, italianes i jueves d'aquest artista nascut a Alexandria (Egipte) de pares grecs que es va instal·lar a França i que "coneixia l'hebreu, l'àrab, l'italià, el grec i el francès". "És com si s'hagués tornat a cremar una part de la biblioteca d'Alexandria", ha assegurat la cantant, visiblement emocionada. Marina Rossell ha rememorat que va tenir "l'enorme sort" que Moustaki cantés un tema seu, en referència a "Màrmara", una cançó de Rossell que Moustaki va adaptar al francès.

Roger Mas ha recordat també el valor del cantautor: "Els seus orígens ja indiquen que era cosmopolita. Era una bèstia mediterrània. Era de molts llocs i alhora d'enlloc. Aquesta és la gran aportació de Moustaki. De fet, ja ho explica a 'Le métèque'. És el que el fa especial'. Javier Krahe també ha fet pública la seva tristesa a través de Twitter: "El mirall on m'he mirat durant molt de temps se n'ha anat. Gràcies per existir, Georges Moustaki".

stats