Cultura 14/07/2021

Maria del Mar Bonet i Borja Penalba tancaran el Barnasants a Palma amb la presentació del nou disc

Aquest concert havia d'inaugurar el festival a febrer i es va haver d'ajornar per la pandèmia

2 min
Maria del Mar Bonet i Borja Penalba anuncien el seu concert al festival "La lluna en vers".

La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet i el compositor, músic i vocalista valencià Borja Penalba tancaran el festival Barnasants amb un concert al teatre Principal de Palma en què presentaran el seu nou disc: Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba. Aquest concert –que han presentat aquest dimecres– també formarà part del festival d'estiu Fila U del Principal i de La Lluna en Vers, organitzat per la Fundació Mallorca Literària.

El repertori de l'àlbum inclou cançons noves i del cançoner Saba de terrer, de Bonet, gravat el 1979. Així, al llarg del recital es podran sentir cançons clàssiques de la cantautora com Alenar o No trobaràs la mar, així com cançons musicades sobre poemes de Ramon Llull o Vicent Andrés Estellés o Jacint Verdaguer.

La cantant mallorquina ha explicat que el disc "és un homenatge a la ciutat de València" i també "un resum de tot el que sentim i experimentam Borja i jo" . "La nostra química ha crescut en els escenaris i ha teixit un repertori de cançons volgudes", ha afegit.

Penalba ha reconegut que gravar el disc en directe ha estat "una declaració d'intencions artística i filosòfica". Segons el valencià, aquest format és "la millor manera de posar-se al costat del públic com a manifestació que la cultura és segura".

En la mateixa línia, Bonet s'ha mostrat crítica amb les mesures restrictives pel covid-19 que han afectat el sector cultural: "La part artística del país ha estat molt maltractada", ha defensat. Finalment, ha volgut agrair "la fantàstica rebuda del disc" i "la implicació infinita d'un públic compromès que fa un esforç per comprar entrades tot i les limitacions".

Set anys compartint escenaris

Des que els dos músics es varen conèixer a Sueca fa set anys, Bonet i Penalba no han deixat de fer concerts. De fet, han compartit escenari dotzenes de vegades a les Balears, a Catalunya i al País Valencià i per pobles i ciutats de la resta de l'Estat. També han visitat països d'Europa i de l'Amèrica Central. L'èxit d'aquests recitals ha impulsat a donar-los forma fonogràfica per editar-los en disc compacte i, pròximament, en vinil.

El disc es va gravar en directe els dies 9, 10 i 12 de setembre del 2020 al Teatre Micalet a càrrec de la discogràfica mallorquina Produccions Blau i és el primer que enregistren amb una productora de les Illes.

La publicació del repertori va ser al desembre i fins ara els dos músics l'havien presentat a altres llocs. "Ara venim de fer concerts per França i hem d'anar a Cartagena", ha aclarit Bonet. A més, ha assegurat que "tenen l'estiu ple malgrat la pandèmia".

La presentació a les Illes serà aquest diumenge a les 20 h al teatre Principal de Palma. A l'escenari els acompanyarà el percussionista barceloní Antonio Sánchez. El concert ha estat organitzat en col·laboració amb el festival Fila U del teatre Principal i clausurarà el festival Barnasants 2021.

stats