Cultura 23/10/2020

Maria Gràcia Salvà serà la directora del Museu de Mallorca fins que es jubili

La felanitxera era l'única candidata que optava a aquest càrrec

Clàudia Darder
2 min
S'obre un concurs per triar el nou director del Museu de Mallorca.

PalmaSense sorpreses en la decisió final de la Conselleria de Presidència i la Delegació de Cultura del Govern a l'hora de donar la plaça de la direcció del Museu de Mallorca a Maria Gràcia Salvà, qui perdia la plaça de funcionària de la Diputació de Barcelona si renovava, aquest proper mes de desembre, el càrrec de directora un altre pic. A més, era l'única candidata al càrrec.

Tal com va avançar l'ARA Balears, el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) de dimarts 1 de setembre, publicava la provisió de diversos llocs de feina destinats a personal funcionari de la Comunitat, entre els quals hi havia la plaça de director del Museu de Mallorca, adscrita a la Delegació de la Presidència per a la Cultura. Estranyament, i com sol ser habitual quan es convoca un concurs per a la direcció d'un centre d'aquestes característiques, no se'n va fer cap comunicat públic. L'ARA Balears va poder saber que la direcció del museu seria un càrrec de lliure designació –és a dir, triat a dit–, com ha passat en les darreres convocatòries. Però amb una diferència substancial: la persona que l'ocupi no haurà de renovar el càrrec cada any i tindrà la plaça en propietat fins que es jubili.

Tot i que encara no s'ha fet públic de manera institucional, Diario de Mallorca avançava aquest divendres dematí que, finalment, la plaça serà per a Maria Gràcia Salvà, un fet que ha pogut confirmar l'ARA Balears. El Consell, l'encarregat de fer les entrevistes i valorar els candidats –que, de fet, només era una– va proposar el nombrament de Gràcia Salvà al Govern, que l'ha acceptat.

La directora del Museu de Mallorca va néixer a Felanitx l'any 1961 i és llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona.

stats