Cinema
Cultura 12/05/2014

El festival MareMostra homenatjarà el cinema suec

A la mostra, que se celebrarà del 21 al 31 de maig a Palma de Mallorca, s'hi exhibiran més de 70 pel·lícules amb el mar com a protagonista i Paco León serà un dels convidats

Efe
1 min

MadridSuècia serà el país convidat a la tercera edició del festival MareMostra, que se celebrarà del 21 al 31 de maig a Palma, i en què s'exhibiran més de 70 pel·lícules internacionals i nacionals amb el mar com a protagonista. Segons ha explicat Cristina Gómez, una de les codirectores, un dels objectius del certamen és "difondre valors com la conservació dels oceans".

MareMostra recuperarà en la seva tercera edició seccions habituals com les de gastronomia, ciència, esport, Illes Balears i monstres marins. També oferirà classes magistrals de l'actor i director Paco León i el guionista Borja Cobeaga ('Ocho apellidos vascos'). El festival abastarà des del cinema més independent i compromès fins al de gran públic i inclourà films de ficció o documental i gèneres com el fantàstic o el terror.

'Fire in the night', un documental dirigit per Anthony Wonke, donarà el tret de sortida retratant el desastre del 1988 a la plataforma petrolífera Piper Alpha. 'La Cueva', una cinta de terror gravada a l'Illa de Formentera i guardonada al festival de Màlaga, 'Call girl' o 'Avalon', dos films que pertanyen al cicle de cinema suec, són també algunes de les propostes de MareMostra.

stats