31 maneres de combatre el patriarcat

La llibreria Rata Corner acull, fins al 3 d'agost, l'exposició 'Strug grrrl!' del col·lectiu Malafolla Crew

Combatre el patriarcat. Copejar-lo, rebentar-lo, cremar-lo. I així, fins a 31 verbs han il·lustrat Motxuel (Victor Dorado), Mota (Juan Francisco Mota) i Mar Bluevelvet (Maria del Mar Balaguer), del col·lectiu Malafolla Crew. Aquestes obres formen part de l'exposició 'Strug grrrl!', que acull la llibreria Rata Corner fins al proper 3 d'agost.

“Agafant la idea del 8 de març és cada dia, van posar-nos el repte de treure durant tot el mes de març una il·lustració d'al·lotes fent algun tipus d'acció en contra del patriarcat. Cada una és un verb per combatre el patriarcat”, ha explicat Victor Dorado, un dels autors, juntament amb Juan Francisco Mota i Maria del Mar Balaguer.

L'exposició inclou il·lustracions originals fetes a tinta, i algunes –les més famoses– editades en color. A més, hi ha clauers, postals, bosses, etc., totes amb il·lustracions feministes reivindicatives. “La mostra és la segona part del projecte: hem volgut treure-les d'un calaix i donar-los visibilitat”, ha dit Dorado, qui ha afegit que “estam oberts a portar-la a altres llocs”.

Mala Folla Crew és un col·lectiu que neix –en paraules seves– “de la unió per la ràbia de tres treballadors gràfics respecte del món que ens envolta”. En aquest sentit, Dorado precisa que “sempre hem intentat fer un contingut gràfic i reivindicatiu i gairebé sempre amb una visió feminista”.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF