Cultura 16/07/2020

Mancor de la Vall retira el títol de fill adoptiu que va concedir a Franco l'any 1936

Es va aprovar per unanimitat en el ple extraordinari que es va dur a terme aquest dimecres vespre

Ara Balears
1 min
Franco en una imatge d'arxiu

PalmaFrancisco Franco ja no té el títol de fill adoptiu que l'Ajuntament de Mancor li va atorgar l'any 1936. En el ple extraordinari que es va dur a terme aquest dimecres vespre es va aprovar per unanimitat, amb el vots de MÉS i el PP, retirar-li aquest títol i sumar-se així als municipis que han retirat els títols honorífics a personatges relacionats amb la dictadura i que compleixen la Llei de memòria històrica.

Va ser l'actual batle de Mancor, Guillem Villalonga, que va començar a cercar l'acta que va atorgar aquest títol al dictador l'any 1936. Villalonga ha assegurat a l'ARA Balears que fins fa poc no sabien que el poble li hagués atorgat aquest títol i que va ser el batle de l'Ajuntament de Deià que li va dir que aquell any hi va haver bastants de municipis que varen prendre aquesta mateixa decisió. "Va ser en aquell moment quan vaig començar a cercar i vaig trobar que Mancor estava entre aquests municipis que havien fet fill adoptiu Franco", ha dit.

Aquesta no és la primera vegada que l'Ajuntament pren una decisió d'aquestes. Villalonga ha recordat que durant aquesta mateixa legislatura, el mes de novembre passat, l'equip de govern del municipi va decidir treure aquest mateix títol al tinent coronel José Ferrer Ibáñez.

stats