Música
Cultura 27/10/2022

“Rosalía pot ser un gran exemple per a altres dones”, diu la mànager de l'artista

Rebeca León participa en les jornades de la indústria musical de Bilbao

Xènia Ballesteros Quicios
2 min
Rosalía a 'La fama'

BarcelonaRebeca León, la mànager executiva de la cantant Rosalía i directora executiva de Lionfish Entertainment, ha parlat aquest dijous sobre la seva experiència i la situació de les dones al món del negoci de la música durant la segona jornada de la trobada internacional de la indústria musical, BIME Pro, a Bilbao. Segons recull l’agència Efe, León, que també ha estat mànager d’altres estrelles de la música llatina actual com ara J Balvin, Juanes i Ozuna, ha admès que en el món de la música hi ha poques dones representants. No tant en l’àmbit artístic com en la part tècnica d’aquesta indústria (productores, enginyeres de so, etc.). Per això ha advocat per “començar a parlar a les noies que no tinguin por al fracàs, a no ser perfecte i a assumir més riscos, com fan els homes”.

“Si en un grup de cinc nois n'hi ha un que no sap jugar a bàsquet i els altres quatre sí, i decideixen anar a jugar un partit, el que no en sap hi va i hi juga, encara que sigui dolent. Això no passa amb les noies”, ha sostingut, a més d'assenyalar que “això ha de canviar”. En aquest sentit, considera que Rosalía, autora d’èxits internacionals com ara Malamente, Saoko, La fama o, el més recent, Despechá, és “un gran exemple d’una dona que s’atreveix a produir la seva pròpia música, que s’arrisca, i que pot ser un gran exemple per a altres dones que es preguntin «si ella pot, per què jo no»”. També s’ha referit a la cantant com una artista "molt potent, molt visual, i que quan la veus te n’adones que és molt única i que té molta força".

Comptar amb “uns bons advocats que t’expliquin el que estàs signant”

Segons León, per a un artista que aspiri a ser una icona global de la música “és molt important tenir un gran equip al darrere, com el que té Rosalía”, encara que ha revelat que el nucli del seu equip el conformen tan sols vuit persones, entre les quals la seva mare i la seva germana. La mànager també ha reconegut que el món de música llatina “ha canviat molt en els últims anys i ara hi ha moltes més dones en llocs de poder en l’àmbit artístic, però ara toca aconseguir més presència al món del negoci per veure com aconseguim més riquesa per a les dones”. 

Ha aconsellat finalment a la gent que vulgui iniciar una carrera artística en la indústria de la música “no oblidar que també és un negoci”. “Una cosa és el talent artístic i una altra cosa és el negoci, i això és una cosa que no es té prou en compte i després se signen contractes que comencen a entendre quan han passat uns anys”, diu. Davant d'això, ha suggerit comptar amb “uns bons advocats que t’expliquin el que estàs signant”.

stats