Cultura 13/10/2020

Lolita, Ara Malikian i Isabel Coixet, entre els protagonistes de la campanya estatal #CulturaSegura

El ministeri de Cultura llança una campanya perquè el públic torni als espais culturals

Ara
1 min
Ara Malikian en la seva intervenció a la campanya  #CulturaSegura

BarcelonaEls cineastes Alejandro Amenábar i Isabel Coixet; les cantants Ana Belén i Leire Martínez, vocalista de La Oreja de Van Gogh; el bailaor Antonio Canales, i la cantant i actriu Lolita són algunes de les personalitats del món de la cultura de la campanya que el ministeri de Cultura ha presentat aquest dimarts, #CulturaSegura. Consisteix en diferents píndoles audiovisuals per difondre el missatge que els espais culturals són llocs protegits. També hi apareixen el violinista Ara Malikian; Luis García Montero, director de l'Institut Cervantes; el ballarí i director de la Compañía Nacional de Danza, Joaquín de Luz, i l'actor Sergio Momo.

Amb aquesta campanya el govern central vol donar suport als teatres, cinemes, festivals, auditoris, museus i sales de concerts que han fet l'esforç d'aplicar els protocols sanitaris per tornar a obrir les portes. Com ha dit el ministre de Cultura durant la presentació, José Manuel Rodríguez Uribes, volen generar "confiança" entre la ciutadania. "La por és un mal company de viatge i amb aquesta campanya volem acabar amb aquesta por", ha subratllat.

Més endavant està previst que el sector pugui participar en la campanya amb els propis vídeos i més endavant el públic. En el terreny econòmic, l'Estat destinarà 800 milions d'euros a un pla de recuperació de la cultura i 16,5 milions d'euros més d'ajuts extraordinaris entre els quals hi ha els dels cinemes i les llibreries, gairebé el triple que el 2019.

stats