Llibres
Cultura 17/04/2024

Els llibreters es proclamen “fans de Sant Jordi” amb una programació que inclou més de 200 signatures

Una trentena de llibreries ompliran els carrers de Ciutat el pròxim 23 d’abril en una jornada que suposa entre un 12% i un 25% dels ingressos de tot l’any

2 min
Presentació de les activitats programades pel pròxim Sant Jordi a Palma

Palma“Ens declaram fans de Sant Jordi, com ho són també els lectors i autors que celebren aquest dia, però la intenció és que després d’aquest 23 d’abril aconseguim tenir-ne encara més, de fans d’aquesta diada”. Així ha resumit el lema que ha escollit per a aquest Sant Jordi 2024 el Gremi de Llibreters qui des de fa uns mesos n’és el president, Miquel Ferrer. El disseny del cartell d’enguany ha estat a càrrec de la il·lustradora Flavia Gargiulo. 

Amb una trentena de paradetes de diferents llibreries distribuïdes en dos eixos, des de la plaça Major fins a Cort i des del passeig del Born fins Blanquerna passant per les Rambles, la pròxima edició de Sant Jordi tindrà per primera vegada un únic programa conjunt que recull les activitats tant dels llibreters com de les institucions, entre les quals hi ha més de 200 signatures. Demanat per alguns dels títols destacats d’enguany, Ferrer ha preferit no destacar-ne cap i subratllar la diversitat que els assitents trobaran a les diferents paradetes. “Enguany hi ha hagut una aposta molt forta per part de les diferents editorials, tant les locals com les estatals, per una gran diversitat de títols i novetats, així que convidam tothom a acostar-s'hi i escoltar les recomanacions dels llibreters”, ha argumentat. 

Quant a la distribució de les paradetes, enguany es repetirà el format de l’any passat, moment en què es va traslladar part dels participants a les Rambles a causa de les obres que es feien a la plaça d’Espanya. I si bé les obres continuen, el president del Gremi de Llibreters ha volgut assenyalar que l’experiència de l’any passat va ser tot un èxit. “Ho mantenim a les Rambles també perquè va funcionar molt bé, tant per les llibreries com per les floristeries que varen compartir aquest espai”, ha afegit. 

Llibres amb un 10% de descompte

La programació de Sant Jordi inclou activitats més enllà de la jornada del 23 d’abril, si bé el gruix de signatures es concentren aquest dia. Des de les 9 h fins les 20.30 h hi haurà paradetes al carrer, on s’oferirà un 10% de descompte en les compres de llibres, una rebaixa que està prevista en una llei que és “molt explícita” quant als preus d’aquests productes, com bé ha volgut recordar Ferrer. Amb tot, els càlculs del Gremi de Llibreters són que al llarg de la jornada del 23 d’abril les llibreries facturen entre un 12% i un 25% del total de tot l’any. 

Totes les activitats i informació sobre la programació de Sant Jordi es poden consultar a la pàgina web del Gremi de Llibreters

stats