Cultura 23/03/2020

Els llibreters davant la crisi pel coronavirus: "Perquè tornin a aixecar la persiana, compra llibres ara!"

La campanya 'Llibreries obertes' convida els ciutadans a fer comandes ara i recollir-les quan els comerços puguin obrir

Ara Balears
1 min
'Llibreries obertes' és una iniciativa de Som* i Mortensen

PalmaAmb el lema "Perquè tornin a aixecar la persiana, compra llibres ara!", llibreries de Catalunya i les Balears s'han unit a la iniciativa 'Llibreries obertes', una pàgina web on es poden comprar llibres als petits comerços, que han hagut de tancar amb l'epidèmia del coronavirus.

La cooperativa de cultura Som* i l'agència Mortensen han unit forces per posar en marxa aquesta campanya, que té com a objectiu aconseguir com a mínim les vendes d'un dia, 30.785 llibres, "per salvar les nostres llibreries i el llibre en català", expliquen en un comunicat.

Han habilitat una pàgina web, amb un catàleg i les llibreries disponibles classificades per municipis. La idea és que els lletraferits facin una comanda -seleccionant la seva llibreria de capçalera- i la recullin quan les botigues puguin tornar a obrir.

D'aquesta manera, contribueixen que aquests comerços puguin continuar tenint alguns ingressos tot i estar tancats. Les llibreries rebran els doblers de la compra íntegrament perquè puguin fer front a les despeses.

La campanya comença aquest dilluns i, per ara, a les Balears s'hi han adherit les llibreries Drac Màgic i l'Abacus de Palma.

stats