Promoció
Cultura 18/11/2021

El llibre de les postals d’època que mostren la construcció de la Sagrada Família i el Parc Güell, amb l’ARA

‘Gaudí. Álbum científico’ i ‘Antoni Gaudí. Fuego y cenizas’ es poden aconseguir a la botiga web de l’ARA del 17 al 30 de novembre

1 min
Portada del llibre 'Gaudi, Álbum científico'

Un centenar llarg de postals de fotografies en blanc i negre d’edificis de Gaudí, de l’època en què va estar actiu el genial arquitecte, formen l’esplèndid llibre Gaudí. Álbum científico. Les postals permeten seguir la construcció del Parc Güell i dels primers anys de la Sagrada Família. A més, el llibre té l’al·licient afegit que inclou el dors de les postals, on hi ha el text del qui l’enviava. La seva lectura transporta el lector a una llengua i uns costums antics. Heus-ne aquí un exemple: “Estimat, Avui ya fa tres anys que en aqueix mateix lloch vam fer el «picnic» ab los ties y el papà y las tres nenas que portaben els cistells ben plens. Yo portaba el meu barret de palla que ya el vaig perdre. Encara em pregunto que quant tornarem”. Juan José Lahuerta, professor d’història de l’art de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, s'ha encarregat de l’acurada edició i de les notes d’aquest llibre, que ofereix l’ARA. 

En la mateixa promoció del diari (tot i que es pot adquirir separadament) hi ha el llibre Antoni Gaudí. Fuego y cenizas, també de Juan José Lahuerta. Aquest volum explora el context polític i social de la Barcelona de l’època de Gaudí. “Aleshores Barcelona era una ciutat violenta. Gaudí va concebre la Sagrada Família com un temple expiatori, que havia d’expiar els pecats de Barcelona”, subratlla Lahuerta.

Gaudí. Álbum científico (30 €), editat per Triangle Postals, i Antoni Gaudí. Fuego y cenizas’ (26 €), de l'Editorial Tenov, es poden obtenir en aquest enllaç del 17 al 30 de novembre. 

stats