LLAMPUGA AMB ARRÒS
Filetejam la llampuga i en desespinam els dos lloms. Netejam i eixugam les espines, les cobrim d’oli i les fregim a uns 155 graus fins que quedin molt cruixents. Capolam les espines amb l’oli d’haver-les fregides, les colam i les reservam. Feim un sofregit amb la ceba i la tomàtiga; quan sigui ben melós hi afegim l’arròs, dues voltes i el banyam amb el vi negre. Deixam que evapori i hi abocam el brou de carn, tenint en compte que ha de quedar colladet. Quan manquin deu minuts perquè l’arròs sigui cuit, ratllam la tòfona i la hi tiram. Marcam un minut els lloms de llampuga per la cara interna. Pintam la pell del peix amb l’oli que hem fet amb les espines i acabam la cocció tres o quatre minuts al forn a 210 graus. Muntam el plat amb una cullerada d’arròs de tòfona, el llom de llampuga, unes làmines de tòfona negra i els ‘portobellos’ arrebossats. Bon profit!
Una llampuga
250 grams d’arròs bomba
Una ceba
Dues tomàtigues
Un tassó de vi negre
Tòfona negra
Brou de carn
Dos ‘portobellos’
Brou de carn
Oli d’oliva verge
Sal i pebre bo