Música
Cultura 19/06/2012

L'eclecticisme domina els concerts de les Nits d'Estiu al Poble Espanyol

El cicle comença el 22 de juny amb Portishead i finalitza el 4 d'agost amb Rosana. També hi actuaran els Beach Boys i Bon Iver

Ara
2 min
Portishead

BarcelonaEl Poble Espanyol de Barcelona torna a acollir el cicle de concerts Nits d'Estiu, del 22 de juny al 4 d'agost. La programació, que no forma part del Grec, inclou actuacions d'estils tan diferents com els que defensen Bon Iver o Rosana. L'aforament de la plaça major del Poble Espanyol per als concerts és de 5.200 espectadors.

Portishead (22 i 23 de juny)

El grup de la cantant Beth Gibbons protagonitza dues nits especials en què, a més del concert de Portishead, actuaran altres formacions seleccionades per la mateixa banda britànica. El divendres 22 de juny, els acompanyaran King Creosote & John Hopkins, Thought Forms i Cuchillo; dissabte, MF Doom, Animic i novament Thought Forms. Les nits de Portishead es completaran als clubs de la sala Razzmatazz.

Chambao (27 de juny)

Lamari presentarà el disc 'Chambo', en què col·laboren Carles Benavent, Chucho Valdés i Josemi Carmona.

Vetusta Morla (29 de juny)

La banda madrilenya de pop-rock Vetusta Morla combinarà les peces de l'àlbum 'Mapas' (2011) amb una selecció de les cançons d'Un día en el mundo' (2008). Com a teloners, Eladio y Los Seres Queridos.

Love of Lesbian (12 de juliol)

El quintet de Sant Vicenç dels Horts farà un concert de més de dues hores, una durada que no es repetirà fins a la tardor, quan la gira de presentació del disc 'La noche etrerna. Los días vividos' arribi a les sales després de la temporada de festivals. Al Poble Espanyol compartiran cartell amb Mendetz.

'Nit Blanca de Montjuïc' (14 de juliol)

El Poble Espanyol serà uns dels escenaris, gratuïts, de la Nit Blanca de Montjuïc. Hi actuaran Le Petit Ramon, Brighton 64, Nanus del Parc i Samantha de Siena, entre d'altres.

Festival Pròxims (19 de juliol)

La segona edició del festival Pròxims presenta un cartell amb sis grups de l'escena independents dels Països Catalans: Mishima, Els Surfing Sirles, Litoral, La Iaia, Maika Makovski i The New Raemon. El festival també tindrà dues dates a l'Empordà: el 4 d'agost a Begur (amb Joan Colomo, Estúpida Erikah i Manos de Topo) o el 17 d'agost a Sant Feliu de Guíxols, dins la programació de Porta Ferrada (amb Antònia Font, Maika Makovski, Mazoni i un acústic de Standstill)

Salsa & Latin Jazz Barcelona Festival (20 i 21 de juliol)

Després de l'èxit de l'edició de l'any passat, el grup barceloní La Sucursal S.A. torna a organitzar el festival de salsa i latin jazz. El 20 de juliol hi actuaran Larry Harlow amb Alfredo de la Fe & Frankie Vázquez, Havana D'Primera i La Excelencia. El 21 juliol, Eddie Palmieri, Gilbero Santa Rosa i La Sucursal S.A. El festival es completa amb els concert de Calle 13 i Rubén Blades a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat, el 27 de juliol.

The Beach Boys (23 de juliol)

El grup californià celebra 50 anys de trajectòria amb una gira que passarà per Barcelona. A l'escenari hi seran Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, Bruce Johnston i David Marks. Una cita amb la història

Bon Iver + Beth Orton (27 de juliol)

Justin Vernon, més conegut com a Bon Iver, és la gran estrella del pop-folk independent dels Estats Units, sobretot després de rebre dos premis Grammy gràcies a l'àlbum 'Bon Iver, Bon Iver'. Al Poble Espanyol compartirà cartell amb la cantautora britànica Beth Orton.

Rosana (4 d'agost)

El punt i final a les Nits d'Estiu el posarà la cantautora canària Rosana, que a finals de l'any passat va publicar l'àlbum 'Buenos días, mundo'.

stats