Festivals
Cultura 01/12/2022

Laurent Garnier, Richie Hawtin i Oneohtrix Point Never, primers noms del 30è aniversari del Sónar

La imatge gràfica d'aquesta edició del festival està creada per un intel·ligència artificial a partir de campanyes anteriors del festival

2 min
Imatge del Sónar 2023 generada per intel·ligència artificial

BarcelonaEl Sónar del 30è aniversari comença a desplegar la seva programació. Laurent Garnier, Richie Hawtin i Oneohtrix Point Never són alguns dels artistes que participaran en la pròxima edició del festival, que tindrà lloc el 15, 16 i 17 de juny del 2023. El festival ha anunciat també una renovació dels espais de Sónar de Dia i Sónar+D, amb un redisseny del popular escenari Sónar Village. L'altra novetat és que la imatge gràfica d'aquesta edició ha estat creada per una intel·ligència artificial.

La primera tongada de confirmacions inclou 66 artistes, amb noms destacats de la música electrònica contemporània com Bicep, Fever Ray, Peggy Gou, Solomun, Amelie Lens, Honey Dijon, Shygirl, The Blessed Madonna, Max Cooper, Kode9, Logic1000, Erika de Casier, Ryoji Ikeda o Lucrecia Dalt. Segons Enric Palau, un dels codirectors del Sónar, el 30è aniversari del festival "comptarà amb un line-up purament electrònic, que vol celebrar la cultura de club, la figura del DJ com a vehicle cultural del nostre temps i la diversitat de sons que protagonitzen el panorama musical electrònic actual". El festival acollirà més de 100 xous en directe i DJ sets i promet "un programa eminentment festiu".

A la cita no hi faltaran artistes locals com Marina Herlop i CLARAGUILAR, que presentaran xous inèdits per a l'ocasió. També hi haurà col·laboracions potents com la del pianista Carles Viarnés i l'artista visual Alba G. Corral, la de Santiago Latorre & Colin Self i la del duet barceloní Desert amb l’estudi creatiu Hamill Industries. I l'artista experimental colombiana establerta a Barcelona Lucrecia Dalt presentarà el seu nou directe ¡Ay!

Sónar+D, el congrés de tecnologies creatives que organitza el Sónar, també renovarà els seus espais ampliant l'àrea expositiva per presentar-hi projectes de vídeo, so 360°, realitat virtual i realitat augmentada. També creixerà la seva programació, incorporant un seguit de classes magistrals, conferències, demostracions i trobades exclusives per als acreditats.

Sobre la imatge gràfica d'aquesta edició, Sergio Caballero, codirector del Sónar, explica que una intel·ligència artificial ha realitzat "29 entrenaments" a partir de totes les campanyes presentades al llarg de la història del festival. "A la recerca d'aconseguir imatges que puguin encaixar amb cadascuna d'aquestes campanyes, la intel·ligència artificial s'entrena i genera multitud d’imatges prova/error. És en la bellesa d’aquest error on Sónar ha trobat la imatge gràfica del seu 30è aniversari", diu Caballero.

Imatge del Sónar 2023 generada per intel·ligència artificial
stats