Cinema
Cultura 31/05/2017

L'Atlàntida Film Fest torna a Palma fent homenatge a Guy Hamilton i Vanessa Redgrave

El certamen, que es durà a terme entre el 26 de juny i el 2 de juliol, projectarà un total de 18 pel·lícules

Margalida Mateu
4 min
Cartell de l'Atlàntida Film Fest realitzat per Albert Pinya.

PalmaAtlàntida Film Fest torna a desembarcar a Palma i ho fa apostant un any més pel cinema europeu amb un total de 18 films –un 70% més que l'any anterior– i la majoria en estrena a Espanya.

El festival arriba així a la setena edició, la segona presencial a Palma. Enguany, a més, vol fer homenatge, per una banda, al cineasta Guy Hamilton el 27 de juny al Castell de Bellver de Palma. Hamilton és un dels directors internacionals més importants que ha viscut a les Balears. Va dirigir dues pel·lícules basades en obres d'Agatha Christie: 'Muerte bajo el sol' i 'Espejo roto', i a més, fou internacionalment conegut per la seva feina com a director de pel·lícules de James Bond protagonitzades per Sean Connery i Roger Moore, a qui també se li dedicarà un record especial durant el festival. L'homenatge a Hamilton inclourà la presència del fill del director i Brit Eklund i un concert de la Chamber Film Orchestra, que interpretarà alguns dels temes de les bandes sonores dels films de Hamilton.

Per altra banda, el festival es tancarà el 2 de juliol a les Voltes amb la mítica actriu Vannessa Redgrave en el seu debut com a directora amb la pel·lícula 'Sea Sorrow', que tracta la crisi actual dels refugiats i que ha estat molt reconeguda per públic i crítics després de la seva recent estrena a Canes.

Presentació de l'Atlàntida Film Fest al Museu de Mallorca de Palma.

El festival és pioner i es caracteritza perquè és l'únic que és 100% de franc a tots els seus esdeveniments presencials. Així mateix, combina simultàniament programació en xarxa (Filmin), a la televisió (IB3) i a l'aire lliure (les Voltes) i se centra íntegrament en Europa a través de projeccions, continguts audiovisuals, conferències, col·loquis i concerts entre els dies 26 de juny i 2 de juliol.

L'Atlàntida Film Fest va néixer amb la voluntat de presentar al públic les millors pel·lícules estatals i internacionals que són inèdites a l'Estat després d'haver estat premiades en festivals com els de Berlín, Sundance o Canes, la qual cosa l'ha fet ser reconegut com un dels 10 millors festivals de llargmetratges d'Espanya, segons la valoració del 2016 del Ministeri de Cultura i Esports. Acreditant més de 45.000 espectadors a Ciutat i 47.000 en línia.

Produccions de les Balears

El director del festival, Jaume Ripoll, ha volgut destacar aquest dimecres a la presentació la presència de les produccions de les Illes, dues de les quals són estrena mundial: el film 'En acabar', de Thor Echevarría i Guillem Miró, una comèdia romàntica i 'road movie' estiuenca, i 'Vida i mort d'un arquitecte', de Miguel Eek, que narra la història d'un dels arquitectes més importants de la història de Mallorca, Josep Ferragut. A més, 'Gas The Arabs' és dirigida per Carles Bover i 'La Maldita primavera', un personalíssim musical protagonitzat pel músic mallorquí Adrià Arbona, membre de la banda Papa Topo, que també actuarà al festival.

A banda, hi haurà un bon grapat de documentals i films d'estrena, conferències amb autors de renom, jornades professionals i educatives i concerts com el que faran Maria Arnal i Marcel Bagés, activitats que es repartiran en diferents escenaris de la ciutat: el Museu de Mallorca, el CineCiutat i les Voltes. El cartell de l'edició d'enguany l'ha dissenyat l'artista Albert Pinya.

stats