Cultura 28/02/2022

Lara Díez Quintanilla guanya el Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic

La dramaturga s'imposa a David Gudiño amb el text 'Khwam Sukh Sarmiento'

ARA
2 min
David Gudiño i Lara Díez durant el Torneig de Dramatúrgia

BarcelonaLa dramaturga i directora Lara Díez Quintanilla s'ha proclamat guanyadora del 10è Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic del festival Temporada Alta. Díez s'ha imposat a l'autor argentí David Gudiño amb el text Khwam Sukh Sarmiento, la història d’una parella que espera un fill i decideixen explicar-se alguns secrets que no s’havien explicat mai fins ara. La final del Torneig de Dramatúrgia s'ha celebrat aquest diumenge a la sala Timbre 4 de Buenos Aires, a l'Argentina.

Díez va quedar finalista amb el mateix text al Torneig de Dramatúrgia del Temporada Alta celebrat el 2020 a Girona. Precisament un dels premis era viatjar a l'Amèrica Llatina per participar en la competició homòloga. L'altra representant catalana del torneig ha estat Bàrbara Mestanza, que va ser la vencedora de l'edició del 2021 del festival amb Niñata. La victòria de Díez torna el triomf a l'equip català després de dos anys amb guanyadors llatinoamericans: el 2020 va guanyar Valeria di Toto, i el 2021, Lucas Ranzani. En total, el Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic ha tingut sis vencedors catalans: Roger Pera (El recambio), Pere Riera (Red Pontiac), Jordi Galceran (El crédito), Marta Barceló (Tocar mare), Cristina Clemente (Las lentes para mirar cargadores) i, ara, Lara Díez.

Aquest cap de setmana ha acabat la programació de Temporada Alta a Montevideo (Uruguai) i la final del torneig disputada aquest diumenge ha posat fi a la programació de Temporada Alta a Buenos Aires. El festival a l'Amèrica Llatina, però, continua fins al 6 de març amb programació a Lima (Perú). Les tres obres proposades pel festival per viatjar a Iberoamèrica són Livalone de Francesc Cuéllar i Alejandro Curiel, Pocahontas (o la verdadera historia de una traviesa) de Bàrbara Mestanza i Se respira en el jardín como en un bosque d'El Conde de Torrefiel.

stats