Premis
Cultura 12/07/2023

L'artista mallorquina Maribel Castells, guardonada en el festival internacional d'il·lustració Ilustrofest

Castells ha rebut el primer premi en la categoria 'Il·lustracions per a projectes socialment responsables'

ARA Balears
2 min
L'artista Maribel Castells (dreta) durant una de les jornades del festival

PalmaL'artista mallorquina Maribel Castells ha rebut el primer premi en la categoria 'Il·lustracions per a projectes socialment responsables' en un festival internacional d'il·lustració de Sèrbia, l'Ilustrofest. L'obra premiada ha estat el cartell FIET 2022, que va fer l'any passat per a Sa Xerxa de Teatre de les Illes Balears.

El cartell del FIET 2022

Pel que fa al festival, que enguany celebrava la cinquena edició, es du a terme del 7 al 14 de juliol a la ciutat de Belgrad i s'hi han presentat 800 il·lustradors d'arreu del món amb 5.550 treballs.

Castells també ha estat finalista en dues altres categories del concurs amb cinc imatges diferents, les quals s'exhibeixen a la Exposició d'Il·lustracions que té lloc a Kalemegdan, a la Fortalesa de Belgrad, els dies que dura el festival. Així, les obres en qüestió són tres imatges del projecte il·lustrat del disc musical Fragments del músic Umbert, que han estat finalistes en la categoria 'Il·lustracions per a disseny i indústria publicitària'. Aquestes imatges corresponen a les cançons Babel, Fals i Asteroides. De fet, segons ha assenyalat l'artista, la imatge de Babel ha estat triada com a portada del catàleg imprès del festival.

Imatge per a la cançó 'Babel' que ha il·lustrat el catàleg del festival

D'altra banda una imatge del projecte Calendari 2023 per a l'Obra Cultural Balear, corresponent a la del mes de maig, que ha estat finalista en la categoria 'Il·lustracions per a disseny i indústria publicitària'. Per últim, una imatge del llibre Anem a caçar mòpìes, de Saïm Edicions, que ha quedat finalista en la categoria 'Il·lustracions per a llibres'. Els quatre projectes mencionats han estat fets en català.

stats