Cultura 31/03/2022

L'Art Jove repartirà 50.000 euros en vuit categories artístiques

La convocatòria d'enguany estarà oberta fins dia 30 d’abril

ARA Balears
2 min
Cartell del programa Art Jove d'enguany, dissenyat per Laura Caldentey.

PalmaEl programa cultural Art Jove de la Conselleria d'Afers Socials ha anunciat aquest dijous que invertirà 50.000 euros en l'edició d'enguany del certamen, que consta de vuit categories: curtmetratges (9.000 €), dansa contemporània (8.000 €), música per a joves intèrprets en la modalitat de grups de cambra (8.000 €), arts visuals (5.000 €), còmic (5.000 €), disseny de producte (6.000 €), disseny de moda (5.000 €) i relat breu (4.000 €). Els participants s'hi poden inscriure fins al 30 d’abril de 2022.

Capgira la teva creativitat és l’eslògan de la convocatòria d'enguany, que s'organitza des de l’Institut Balear de la Joventut (IBJove). La consellera Fina Santiago i la directora general d’Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, i el director de l’IBJove, Tià Lliteres, han presentat la nova convocatòria del programa cultural.

Entre les novetats, hi ha el Certamen de Dansa Contemporània, que ofereix una residència artística a les companyies finalistes a l’Espai Eima Creació; el Certamen d’Arts Visuals, que recupera la modalitat d’art urbà i ofereix una residència artística per als finalistes, que hauran de desenvolupar una proposta sobre el tema Veïnatge, a Binissalem, i el Certamen de Disseny de Moda, ja que 2.000 euros del premi seran per desenvolupar una col·lecció i presentar-la al Mallorca Design Day 2023.

Laura Caldentey, guanyadora del Certamen de Disseny Gràfic Art Jove 2021; Mónica González, guanyadora del Certamen de Fotografia Art Jove 2021, i Lucía Sánchez, guanyadora del Certamen de Creació Teatral d’Art Jove 2016, han participat en l'acte de presentació de l'edició d'enguany. Totes tres han coincidit a explicar que la seva participació en el programa els va "obrir moltes portes" i va dur la seva obra a diferents indrets.

Girart Jove

Això és gràcies al Girart Jove, l'estructura que permet donar continuïtat a les obres, mostrant-les i duent-les a diferents llocs de les Illes i altres territoris de l'estat espanyol. A més, s'afiança la col·laboració amb Fira B!, Inclàssic, Inund’art i Palma amb la Dansa; les iniciatives Art PerTot i Salvador Iborra, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut, i la Maison de la Catalanité de Perpignan. Ho ha destacat Santiago: "Consolidam la participació dels guanyadors i finalistes en els festivals i mostres, i continuam descentralitzant el programa a través de Girart Jove".

stats