Cultura 15/02/2016

Kendrick Lamar i Taylor Swift, el duel dels Grammy d'aquesta nit

La 58a edició dels premis més importants de la música a Los Angeles comptarà amb les actuacions dels artistes favorits, entre altres estrelles del panorama musical actual

Núria Tarragó
2 min
El raper nord-americà va guanyar dos premis Grammy l'any passat. / YOUTUBE

BarcelonaAquest dilluns a la nit, l'Staples Center de Los Angeles acull l'entrega dels premis Grammy. És la primera vegada a la història que la gala se celebra un dilluns, ja que l'Acadèmia va decidir canviar la data per evitar la pèrdua d'espectadors a causa de la celebració del dia de Sant Valentí i el President's Day.

L'artista favorit de la 58a edició dels premis més importants de la indústria de la música és el raper Kendrick Lamar, que compta amb onze nominacions, incloent-hi l'àlbum de l'any per 'To Pimp a Butterfly' i la cançó de l'any per 'Alright'. L'any passat, Lamar ja es va emportar dos guardons en les categories de millor interpretació de rap i millor cançó de rap per 'i'.

Darrere seu, Taylor Swift, que serà l'encarregada d'obrir la cerimònia, també és una de les principals aspirants a emportar-se els gramòfons en set categories, entre les quals destaquen l'àlbum de l'any per '1989', i la gravació de l'any i la cançó de l'any per 'Blank Space'. Swift i Lamar, que també actuarà durant l'espectacle, estan nominats conjuntament a la categoria de millor duet per la cançó 'Bad Blod'.

El tercer protagonista de la nit serà el canadenc The Weeknd, un altre que aspira a set guardons, incloent-hi la gravació de l'any per 'Can't Feel My Face' i l'àlbum de l'any per 'Beauty Behind the Madness'.

Els tres músics favorits compartiran escenari amb Adele, que no opta a cap premi perquè el seu àlbum '25' es va publicar fora de termini; Justin Bieber, que està triomfant a les llistes d'arreu del món amb el seu nou treball, 'Purpose'; Rihanna, que acaba de publicar 'Anti'; James Bay, nominat a la categoria d'artista revelació; Chris Stapleton i Alamaba Shakes, nominats a l'àlbum de l'any per 'Traveller' i 'Sound & Color', respectivament; i el grup Little Big Town, nominats a cançó de l'any per 'Girl Crush', entre altres actuacions.

Un dels moments més esperats i emotius de la gala serà l'homenatge de Lady Gaga a David Bowie, mort el 10 de gener a causa d'un càncer. Els components de The Eagles també rendiran homenatge al guitarrista Gleen Frey, amb el tema 'Take It Easy', el primer èxit de la formació. Faran el mateix The Hollywood Vampires, el grup de rock format per Alice Cooper, Johnny Depp i Joe Perry, amb Lemmy Kilmister, líder de Motörhead. I diversos artistes cantaran per B. B. King, que va morir al mes de maig. L'últim homenatge és per a l'actor Paul Walker. El quart tema nominat a cançó de l'any és 'See You Again', cançó principal de la banda sonora de 'Fast & Furious 7', de Wiz Khalifa i Charlie Puth.

El músic i actor nord-americà LL Cool J serà l'encarregat de presentar la gala per cinquè any consecutiu. Enguany, l'acompanyaran en l'entrega dels guardons altres rostres famosos com Stephen Colbert, Commom, James Corden, Kaley Cuoco, Selena Gomez, Ariana Grande, Ice Cube, Anna Kendrick, Seth MacFarlane, Ryan Seacrest, Sam Smith i Ed Sheeran, que és l'últim nominat a la cançó de l'any per 'Thinking Out Loud'.

stats