Cultura 30/07/2020

'Journey to Utopia': la radical decisió d'una família per lluitar contra la crisi climàtica

El Museu de Mallorca acollirà aquest dijous a les 20.30 h l'estrena de la pel·lícula amb motiu de l'Atlàntida Film Festival

Kike Oñate
1 min

Palma"Tu també estàs pensant en el canvi climàtic?", demana el director de cinema Erlend Mo a la seva dona, Ingeborg, a les fosques i en plena nit. "Just ara que intent dormir, no", contesta ella, però la realitat és que els efectes nocius de l'escalfament global no els deixen viure tranquils a caps dels dos. Malgrat viure en una granja al mig del camp, a Noruega, han d'anar a la feina en avió i això xoca frontalment contra els seus ideals ecologistes. "Contribuïm al nostre destí final", diu Mo al principi de la pel·lícula Journey to Utopia, que s'estrena per primera vegada a Espanya aquest dijous a les 20.30 h al Museu de Mallorca amb motiu de l'Atlàntida Film Festival.

Juntament amb els els seus tres fills, Erlend i Ingeborg decideixen prendre una decisió radical per reduir al màxim la seva petjada ecològica: deixar la granja i anar a viure a Permatopia, una nova cooperativa d'agricultura orgànica autosuficient a Dinamarca. Les dificultats de viure en comunitat i els dubtes sobre la viabilitat de la construcció del projecte del qual volen formar part i les contradiccions individuals fan perillar la important decisió que han pres.

Abans de projectar la pel·lícula hi haurà una taula rodona per reflexionar sobre la realitat ambiental a Europa, i en pots reservar una entrada aquí. Hi participaran el membre de l'Associació de la producció agrària ecològica de Mallorca Nofre Fullana, l'enòloga Bárbara Mesquida, la cuinera Maria Solivellas i la consultora ambiental Caterina Amengual.

stats