Música
Cultura 25/01/2023

Joan Company es jubila i deixa la coral de la UIB després de 46 anys al capdavant

El fundador i director es jubilarà la temporada que ve, a 70 anys

1 min
Dimarts començam els assajos de la Coral Universitària

PalmaEl fundador i director de les corals de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Joan Company, es jubilarà el proper 31 d'agost i deixarà el càrrec després de 46 anys al capdavant. El músic acabarà aquesta temporada, però ja no renovarà per a la següent. Ara, la universitat està preparant la convocatòria pública per substituir la plaça i assegura que Company serà convidat a formar part del tribunal i acompanyarà la persona que ocupi el lloc durant uns mesos.

"L'any que ve faré 70 anys i qualque dia havia d'arribar el dia de la jubilació", diu Company a l'ARA Balears. Mira cap enrere i està content del recorregut de la coral: "Crec que en tots aquests anys ha tingut la seva projecció artística, tant aquí com a la Península i a fora, hem anat a les principals capitals europees", ressalta.

El músic demana que el projecte "continuï i es reforci". Gairebé mig segle de vida ha donat per a molt: "He fet grans amistats, he conegut la meva dona, i he tingut un molt bon equip de col·laboradors sempre", tanca.

A banda de director de la coral, Company també va crear (el 1996) i encara dirigeix la Partituroteca i del Centre de Documentació Musical de la Universitat de les Illes Balears, un centre de recerca, recepció i difusió de documentació musical, enregistraments sonors i partitures de compositors, sobretot de les Illes Balears. Precisament la coral de la UIB i les seves filials han estat una manera de donar a conèixer moltes obres inèdites.

stats