Cultura 06/05/2020

Jaume Ripoll: "Encara que sigui amb poques projeccions, hi haurà Atlàntida Film Fest a Palma"

El festival de Filmin s'endarrereix un mes i redueix concerts, pel·lícules i seus per adaptar-se a la crisi sanitària

E. Navarro
2 min
Imatge de la gala inaugural de l'Atlàntida Film Fest 2019 al Castell de Bellver

PalmaEl coronavirus no aturarà l'Atlàntida Film Fest. Almenys no del tot. El director del festival de cinema en línia de Filmin, Jaume Ripoll, assegura que, "encara que sigui amb poques projeccions, l'Atlàntida arribarà a Palma, perquè volem que el públic mallorquí pugui gaudir del festival a la ciutat". Afegeix que la seva idea, tal com ara van les coses, és oferir "entre 15 i 25 projeccions" entre els dies 27 de juliol i 2 d'agost a Palma.

"No podem pretendre fer-ne 60 com teníem previst, perquè és inviable", assegura Ripoll. I continua: "amb els concerts igual, en teníem 17 i ja els teníem tancats, i ara hem de veure quants en podem mantenir". Per tenir més clara la situació, esperaran a la segona setmana de juny i, llavors, plantejaran diferents escenaris.

El que és segur és que la part en línia del festival no canvia: serà del 27 de juliol al 27 d'agost a través de la plataforma Filmin. A més, el festival continuarà sent gratuït: "Com que haurem de reduir aforament, potser hem de posar algun sistema perquè la gent que reservi espai hi vagi, ho estam valorant", diu el director.

Quant als espais, tenen clar que tot haurà de ser a l'aire lliure i, per tant, han de reduir seus i evitar les aglomeracions de l'any passat. "Farem el que ens digui el Govern i de la mà de l'Ajuntament de Palma, però en principi l'antiga presó i el castell de Bellver quedarien descartats", apunta Ripoll. Els agradaria poder repetir a les Voltes, a Es Baluard, al Museu de Mallorca i al CineCiutat, "però no sabem res, encara: és un desig", assenyala. "La clau és dir que som aquí, que el públic ens trobarà", tanca Ripoll.

Filmin: seu del D'A i Docs Barcelona

Jaume Ripoll agraeix poder continuar treballant durant aquesta pandèmia i subratlla la "gran responsabilitat" que Filmin sigui la seu en línia dels festivals D'A i Docs Barcelona, davant la impossibilitat que es facin físicament. "Estam contents de poder generar recursos perquè distribuïdors i productors puguin rebre alguna cosa, pal·liar encara que sigui una mica els ingressos pel tancament de sales", afirma.

Així, per una banda, la plataforma Filmin acull fins dia 9 de maig el D'A: una panoràmica del millor cinema d'autor de l'últim any, una tria d'èxits del circuit de festivals, noves obres de directors consagrats i pel·lícules d'autors emergents que enguany no arribaran al centenar habitual de títols, però sí a una xifra encara important de 64 films, entre curts i llargs.

El DocsBarcelona segueix el camí marcat pel D'A i, davant la incertesa provocada per l'epidèmia de covid-19, també aposta per traslladar a la plataforma Filmin la programació de la seva 23a edició, que tindrà lloc del 19 al 31 de maig. Ai Weiwei, Milos Forman i Jaume Plensa són els protagonistes d'aquesta edició, que oferirà 35 documentals, entre curts i llargs.

stats