Cultura 06/04/2019

Jaume Coll i Ainara Munt reben els premis Cavall Verd

El Centre de Cultura Sa Nostra ha acollit l'entrega dels guardons

Ara Balears
2 min
Jaume Coll  i Ainara Munt aquest dissabte amb els premis Cavall Verd 2019.

PalmaL'escriptor Jaume Coll i la traductora Ainara Munt han recollit aquest dissabte els premis Cavall Verd de 2019, que atorga l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC). El Centre de Cultura Sa Nostra ha estat l'escenari de l'acte de lliurament dels guardons.

Coll ha guanyat el premi Josep Maria Llompart per l’obra 'Un arbre molt alt', millor llibre de poesia en català publicat l’any 2018; i Munt, el Rafel Jaume a millor traducció poètica per 'És morta la poesia?', del poeta basc Joseba Sarrionandia.

Foto de família dels guardonats amb els membres de l'AELC i els representants institucionals.

Sota el títol d’'Un arbre molt alt' s’aixopluguen una quarantena de poemes que invoquen el món natural i quotidià del racó d’Osona que Jaume Coll habita: Muntanyola. Assegura l’autor que aquest llibre, gestat durant quatre anys, surt d’allò tan simple com són les ganes d’escriure i la voluntat de mostrar les coses a la gent. El títol del llibre se li va aparèixer quan tenia uns quants poemes escrits. “Em varen confirmar que el que estava fent podia tenir el format de llibre” i respon a diversos motius que varen confluir. Entre ells, l’interès de Coll per una tradició literària en què l’arbre és el centre d’un espai mític i simbòlic.

L’obra guanyadora del premi Rafel Jaume és un recull antològic de l’obra poètica de Joseba Sarrionandia, un dels principals poetes i escriptors bascos contemporanis i que actualment resideix a l’Havana. És un autor poc traduït al català i al castellà, “pel seu posicionament polític”, opina Ainara Munt. L’any 1985 Sarrionandia es va escapar de la presó, on complia condemna per ser membre d’ETA. Aquest és el tercer llibre que Munt tradueix de l’autor.

stats