Cultura 16/09/2018

"Ja podem afirmar que tenim una fira de llibres professional", diu Joan Sala

La Setmana del Llibre en Català tanca les portes després d'haver presentat més de 250 novetats

Acn
2 min
La Setmana del Llibre en català

BarcelonaLa Setmana del Llibre en Català ha tancat aquest diumenge la seva 36a edició amb la participació d'un total de 210 expositors i més de 350 escriptors que escriuen i publiquen en català. A més, s'han presentat més de 250 novetats editorials i s'han organitzat 265 actes. Segons el president de la Setmana, Joan Sala, l'edició d'aquest any demostra que aquesta és "una fira de llibres normal de país normal". "Ja podem afirmar que tenim una fira de llibres professional", ha assegurat. En col·laboració amb l'Institut Ramon Llull (IRL), l'edició d'aquest any ha comptat amb la presència de 18 editors i agents literaris de 16 països diferents, que han mantingut 425 reunions amb editors catalans.

Segons els organitzadors, aquesta és l'edició que ha aixoplugat més concentració i qualitat de títols diferents editats en català. En total s'han organitzat 265 actes, 45 dels quals s'han adreçat al públic infantil. A més, 87 biblioteques públiques i 10 d'escolars han pogut ampliar el seu fons gràcies a patrocinadors institucionals i privats. Les xifres de facturació i assistència es faran públiques el dia 19 de setembre, dimecres.

"Les tres potes de la Setmana, mostra, festival i saló de compravenda de drets, han funcionat d'allò més bé –ha assegurat Sala–. "Hi ha hagut la màxima diversitat, novetats i fons, moltíssimes activitats amb gran quantitat de públic i més de 400 reunions entre editors d'aquí i de fora".

Per a la presidenta d'Editors.cat, Montse Ayats, la Setmana del Llibre en Català és "una clara demostració que la visibilitat de l'edició en català permet arribar a nous lectors". "Estic segura que tindrem una bona tardor des del punt de vista de les vendes", ha augurat.

La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, ha destacat que, més enllà de la fira, la Setmana també és una "festa": "Deia algú que la Setmana feia molt de goig, que ja era gran, de país normal, amb un model organitzatiu i un emplaçament consolidats, i això es nota". En aquest sentit, ha garantit el "compromís" i la "complicitat" de les llibreries.

stats