Cultura 18/04/2020

L'Institut d'Indústries Culturals destina 150.000 euros a ajudes per al sector audiovisual

S'hi podran incloure despeses d'activitats cancel·lades o ajornades

Ara Balears
1 min
El termini per presentar les sol·licituds acaba el 31 de maig del 2020

PalmaL'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB), entitat que depèn de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, ha fet públiques aquest dissabte dues línies noves d'ajudes a les quals destina 150.000 euros per donar suport a activitats ja realitzades d'intercanvi entre les Illes Balears, com també de projecció exterior de projectes audiovisuals executats des de l'1 de desembre del 2019 fins al 20 d'abril del 2020. Segons ha indicat el Govern en un comunicat, aquests ajuts "es convoquen per pal·liar els efectes de la pandèmia del covid-19".

La línia de suport a la mobilitat de productors i professionals audiovisuals inclou el trasllat i l'allotjament en fires, mercats, festivals, fòrums de coproducció, jornades de formació, tallers i conferències relacionats amb el sector audiovisual illenc, estatal o internacional, que hagin contribuït a la projecció exterior. La segona línia és de suport a activitats de projecció fora de les Balears.

Ambdues línies preveuen cobrir despesa ja feta, inclosa la d'activitats cancel·lades o ajornades a causa de l'estat de l'arma. El termini per presentar les sol·licituds acaba el 31 de maig del 2020. Aquests ajuts se sumen a les quatre línies de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), que va publicar ajudes de suport a les arts escèniques i visuals, la música, els autors literaris i editors, el còmic i la il·lustració per un import de 565.000 euros.

stats