Arts escèniques
Cultura 08/02/2023

Iguana Teatre estrena 'Petites tragèdies'

Es tracta d'una adaptació de les obres d’Aleksandr Pushkin

ARA Balears
1 min
Direcció i dramatúrgia de Pere Fullana, interpretació Rodo Gener, Carles Molinet i Marina Nicolau.

PalmaIguana Teatre ha anunciat que durà a terme un cicle de quatre obres d'un acte per parlar de les passions humanes. Segons ha detallat el Teatre del Mar, a través d'un comunicat, les obres estaran interpretades per tres actors i l’acció transcorrerà a l’Europa occidental en diferents èpoques.

La trama de tres de les obres (El convidat de pedra, El cavaller avar, Mozart i Salieri) es basa en les passions humanes: l’amor i l’engany, la gelosia, l’avarícia i l’enveja, que l’autor converteix en manifestacions dramàtiques. La quarta obra, Una festa en temps de pesta, és una catàstrofe global, que es concep com a prova o càstig, un tema que no pot ser més actual.

Aquest cicle és l'adaptació de l’obra d’Aleksandr Pushkin amb dramatúrgia de Pere Fullana. En el comunicat han destacat que Pushkin és el primer "postmodernista". En aquest sentit, han assegurat que en les seves obres fa servir lliurement qualsevol context, origina lliurement jocs literaris i enganys, i maneja les cites al seu antull. A més, han defensat que el resultat d’aquesta llibertat, la respiració lliure d’aquestes obres, és la vida que batega en cadascuna de les seves línies.

Per a l'organització del cicle, 200 anys després, els textos de Pushkin "fan l’efecte d’haver estat escrits avui i això es reflecteix a la nostra versió: ritmes moderns, música, interiors, vestuari, adaptació de les accions dramàtiques... tot perquè el públic senti que el que conten les obres pot succeir aquí i ara".

stats