Cultura 21/06/2021

Hermanas Picohueso, premi d'Arts Escèniques d'El Temps de les Arts

Aquests guardons neixen amb la voluntat d’estimular una cultura compartida al territori de parla catalana i reconèixer i celebrar el talent

ARA Balears
2 min
La companyia Hermanas Picohueso, premiada per El Temps de les Arts.

PalmaLa companyia de teatre Hermanas Picohueso (Diego Ingold, Lluki Portas i Gal·la Peire) va ser reconeguda el vespre de diumenge en la gala d'entrega de la primera edició dels premis de la revista digital El Temps de les Arts. La vetlada es va retransmetre de forma quasi simultània per les televisions de parla catalana: TV3, Catalunya Ràdio, IB3, À Punt TV, TV Andorra i Alguer Catalan TV i a les respectives emissores de ràdio. En total, es van entregar sis premis en diferents indrets d'interès cultural i patrimonial.

A la Casa de la Vall d’Andorra s’ha entregat el premi El Temps de les Arts en la categoria de Música Clàssica al compositor Benet Casablancas per a l’òpera L’enigma di Lea. A l’Alguer, el Claustre de Sant Francesc ha estat l’escenari de l’entrega del premi El Temps de les Arts de Música Popular per a Ferran Palau i el seu disc Kevin. Rosa Cerarols i Pep Espelt han rebut el premi El Temps de les Arts de Patrimoni per al projecte Konvent: Art, cultura i territori a l’església neobizantina de la Beneficència de València. L’Associació per la Recerca Biocultural i Artística de Rodes (ARBAR) ha estat reconeguda per les seves propostes performatives durant el 2020 amb el premi El Temps de les Arts d’Arts Visuals, entregat al Castell de Bellver (Palma). El Palau dels Reis de Mallorca, a Perpinyà, ha acollit l’entrega del premi El Temps de les Arts d’Arts Escèniques per a la companyia teatral Hermanas Picohueso, mentre que a la Llotja de Barcelona, Comas-Pont Arquitectes han recollit el premi El Temps de les Arts d’Arquitectura per al projecte elpetitmiquel, nous espais d’aprenentatge. A més, es van repartir diversos accèssits.

Aquests guardons neixen amb la voluntat d’estimular una cultura compartida al territori de parla catalana i reconèixer i celebrar el talent de creadors. En aquest sentit, l’acte de lliurament també ha comptat amb actuacions musicals úniques, creades especialment per als premis i des de diferents punts del territori. La palmesana Clara Fiol hi ha participat amb l'agrupació Marala.

El jurat l'han format 31 professionals, que també provenen de diversos punts del territori. De les Balears hi ha pres part el director del teatre Principal de Palma, Josep R. Cerdà, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, l'artista menorquina Aina Tur, i l'escriptor de Felanitx Andreu Gomila.

La Federació Llull, formada per Acció Cultural del País Valencià, l'Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural i la Xarxa d’Universitats Vives han col·laborat en l'edició d'aquests premis.

stats