Cultura 18/07/2020

"Hem arribat més que mai als barris"; Antoni Noguera fa balanç de l'any al capdavant de Cultura

Ha assegurat que l'increment del 20% del pressupost d'enguany ha fet que tinguin "més marge per donar solucions a les necessitats del sector"

Ara Balears
1 min
Miquel Contreras, Francisca Niell, Antoni Noguera i Marcos Agusto, aquest dissabte a Can Balaguer

Palma"Hem augmentat i millorat l'oferta cultural de la ciutat i hem arribat més que mai als barris", ha assegurat el regidor de Cultura de Palma, Antoni Noguera, durant un acte en què ha fet balanç de l'any al capdavant de l'àrea. Ha defensat que el balanç "és positiu" perquè s'han aconseguit els objectius que es marcaven: augmentar l'oferta cultural de la ciutat, que estigui lligada a l'excel·lència i a la qualitat i que pogués arribar als barris i a les escoles.

El regidor ha destacat com una de les mesures més importants l'augment de pressupost de l'àrea, que s'ha incrementat un 20% enguany. Segons ha explicat Noguera, això ha fet que cultura "tingui més marge per donar solucions a les necessitats del sector, que s'han vist incrementades i agreujades a causa de la crisi sanitària i el tancament dels espais culturals durant el confinament".

En aquest sentit, ha avançat que "és evident que amb el covid-19 s'han reposicionat els objectius" i tindran "una mica més de dificultat per millorar l'oferta". Alhora, però, ha remarcat que ara l'objectiu més important és el suport al sector, "que no pot ser protagonista negatiu d'aquesta crisi, abans sanitària i ara socioeconòmica". Aquesta línia de treball és la que marcarà, segons ha afirmat, els pròxims tres anys.

Per acabar, Noguera ha destacat el pla de xoc impulsat per la seva àrea en el marc de la crisi sanitària per pal·liar-ne els efectes en el sector. "Hi ha una aposta per la creació local, per facilitar centres de creació, per les fàbriques de creació, com l'antiga presó i Can Ribes, i per la rehabilitació d'espais", ha conclòs.

stats