Cultura 23/03/2015

El cineasta Manuel Gutiérrez Aragón, únic candidat a una vacant de la RAE

L'expresident de la SGAE podria ocupar la cadira de la lletra F, vacant per la mort de l'escriptor José Luís Sampedro el 2013

Efe
1 min
Manuel Gutiérrez Aragón / WIKIPEDIA

MadridLa cadira de la lletra F de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) només ha rebut una candidatura per a la seva vacant: la del cineasta, guionista i escriptor Manuel Gutiérrez Aragón. La mort de l'escriptor i economista José Luís Sampedro el 8 d'abril de 2013 va ocasionar aquesta vacant. Gutiérrez Aragón, guardonat amb el Premi Nacional de Cinematografia el 2005, té el suport dels escriptors Luis Mateo Díez i José María Merino i de l'historiador científic José Manuel Sánchez Ron.

Tot i que el termini de presentació de candidatures acaba a mitjanit, tot sembla indicar que l'únic aspirant a aquesta plaça és Gutiérrez Aragón, que va ser president de la SGAE entre 1993 i 2001. El pròxim dijous es proclamarà la candidatura en un ple extraordinari de la RAE a Argamasilla de Alba (Ciudad Real) amb motiu del quart centenari de la publicació de la segona part del 'Quixot'.

Les votacions es duran a terme en el ple acadèmic de 16 d'abril, i si Gutiérrez Aragón continua sent l'únic candidat, sortirà escollit acadèmic de la Llengua sense problemes. Des de la mort del cineasta José Luis Borau el novembre de 2012, l'Acadèmia s'havia quedat sense expert en cinema, feina que podria assumir Gutiérrez Aragón si ingressa a aquesta institució.

stats