Cultura 11/02/2020

El guanyador de la segona edició del Premi Albert Camus es coneixerà l'1 d'abril

També s'ha creat el Premi 'Incipiens' per a periodistes o comunicadors

Ivan Martin
1 min
Les Trobades Literàries s'han convertit en un referent cultural a Menorca gràcies a la figura d'Albert Camus.

Sant LluísEl jurat del Premi Mediterrani Albert Camus donarà a conèixer el pròxim 1 d'abril a Sant Lluís el nom del guanyador de la segona edició. Els premis tenen un caràcter bianual i distingeixen a una figura rellevant per la seva trajectòria, projecció i valors sobre les societats mediterrànies contemporànies. Els candidats poden pertànyer als àmbits de la literatura, pensament, arts plàstiques, arts visuals, periodisme i música.

El Premi Albert Camus consta d'una dotació econòmica de 15.000 euros, a més d'un trofeu. A l'edició d'aquest any hi ha 25 finalistes i l'entrega del guardó tindrà lloc en una cerimònia el 2 de maig en el Teatre Principal de Maó. Configuren el jurat l'actual director de l'Institut Cervantes, Luis García Montero, l'escriptora libanesa Hoda Barakat, l'escriptora, crítica literària i professora de literatura, Anna Caballé, i el director de l'IVAM i presidenta de la Societat d'Estudis Camusians, Anne Prouteau. El Premi va recaure l'any passat a l'artista Mona Hatoum.

La iniciativa fou ideada per l'ex-Ministre d'Exteriors i Cooperació de l'Estat espanyol, Miguel Ángel Moratinos en col·laboració amb la família de l'escriptor, de la Societat d'Estudis Camusians, l'Ajuntament de Maó i el de Sant Lluís, municipi on va néixer l'àvia de Camus. Com a novetat, també s'ha creat el Premi 'Incipiens', dirigit a periodistes i que valorarà els treballs vinculats a temes actuals, sota el lema 'No hi ha vida sense diàleg'. El nom del guanyador es donarà a conèixer l'1 d'abril, però l'edició del llibre o exposició, en el cas que el premi recaigui en un fotògraf, s'inclourà en els actes de les III Trobades Literàries Albert Camus, que es desenvoluparan entre els mesos d'abril i maig de l'any 2021.

stats