Cultura 09/06/2021

El guanyador del concurs Pop Rock de Palma tornarà a actuar a la revetla de Sant Sebastià i a la Fira B!

Enguany el certamen musical arriba a la segona edició

ARA Balears
2 min
El certamen musical Pop-rock de Palma arriba a la seva segona edició.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dimecres que torna el concurs Pop Rock, que enguany celebrarà la segona edició. Tal com es va establir l'any anterior, el guanyador del certamen musical tindrà com a premi una actuació a la revetla de Sant Sebastià 2021 amb un contracte de 3.000 euros. A més, també se'n programarà una actuació dins la Fira B! 2022.

El segon i el tercer seleccionats també actuaran a la revetla, però en aquest cas el contracte serà de 2.000 i 1.000 euros, respectivament. A més, a banda dels guardons, diverses empreses i entitats del sector musical atorgaran uns reconeixements a qualsevol grup o solista que participi en la semifinal. Per exemple, Espora Records editarà un single en vinil; la Fira Internacional del Disc a Mallorca inclourà en la programació una actuació i Enderrock proclamarà el millor grup en català, entre d'altres.

Els grups o solistes interessats es podran inscriure del 21 de juny al 31 de juliol. Podrà presentar-se qualsevol grup independentment del seu estil musical, sempre que els seus components siguin majors de 18 anys i almenys un d'ells tingui residència a les Illes. El concurs estarà estructurat en quatre fases conformades en període d'inscripció, preselecció, semifinals i final i que es duran a terme entre els mesos de juny a octubre.

Cada grup o solista ha de presentar dues propostes en format de cançó, que ha de ser original pel que fa a lletra i música, cada una de les quals no pot durar més de sis minuts. A més, han de comptar amb un nombre de temes suficient per a poder fer un concert de com a màxim 20 minuts (només es podrà interpretar una versió durant aquesta actuació). Tampoc es poden presentar els guanyadors d'edicions anteriors.

El regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha destacat que "després de l'èxit de l'edició de l'any passat, consolidam el certamen de referència de la nostra ciutat com a una plataforma de difusió de la creació musical de les Balears".

Per la seva banda, el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, ha afegit que "la finalitat del concurs és prendre el pols a l'escena musical de les Illes, descobrir noves propostes i promocionar les noves creacions i inquietuds artístiques". A més, ha afegit que "es vol donar a conèixer artistes i grups emergents, nous projectes i plantejaments artístics alternatius per promocionar la música que es fa en la nostra comunitat".

stats