Greixonera de carn amb mongetes de careta
La recepta de Miquel Calent
CuinerEmpram porc salat de matances, si no en tenim dos. Abans cobrim el porc de sal gruixada i el deixam a la gelera 24 h. Després netejam la carn i la deixam en remull per llevar-li l’excés de sal. Canviam l’aigua tantes vegades com sigui necessari. En una olla, posam el porc dessalat, la gallina, el bou, la pastanaga i les mongetes de careta i ho cobrim d’aigua freda. Ho feim bullir a foc suau fins que carn i llegums siguin ben tous. Desossam les carns, en retiram l’excés de greix i les capolam amb la màquina o les tallam molt fines. Picam ben menut el julivert, el moraduix, l’all, la pastanaga bullida i el grell. Ho barrejam tot i hi afegim ous batuts. Ho coem al forn a 150 graus uns 40 minuts, en una palangana siliconada o untada de greix. Muntam el plat amb una mica de puré de les caretes, daus de greixonera tèbia i una amanida d’herbes i germinats. Bon profit!
INGREDIENTS
Dos ossos d’espinada de porc
Una galta de porc
Una grufa de porc
Una cuixa de gallina
Un bocí de falda de bou
Mongetes de careta
Pastanaga
Grells
All
Julivert
Moraduix
Ous
Sal, pebre bo oli d’oliva