Cultura 06/06/2019

El tenor Gregory Kunde oferirà un concert amb l'Orquestra Simfònica aquest divendres al Principal

Dirigit per Sergio Alapont, també hi actuarà el baríton Damián del Castillo

Ara Balears
2 min
Imatge de la roda de premsa, aquest dijous al Principal

PalmaEl tenor nord-americà Gregory Kunde oferirà aquest divendres el darrer espectacle líric de la 33a Temporada d’Òpera i Dansa del teatre Principal de Palma, un recital simfònic amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i el Cor del teatre Principal, que serà dirigit per Sergio Alapont i on també intervindrà el baríton Damián del Castillo.

Verdi serà el fil conductor d’un programa on hi haurà peces d’òperes com 'Aïda', 'Don Carlo', 'Il Trovatore' i 'Otello', a més d’obres de Puccini, Bizet i Leoncavallo. Aquesta serà la primera actuació que oferirà Gregory Kunde a Mallorca i arriba en un moment daurat de la seva carrera.

Longevitat vocal

Durant la presentació del recital, Carlos Forteza, director del teatre Principal, ha destacat la trajectòria de Kunde, que ha qualificat com “un dels cantants més complets de l’escena operística actual”.

Durant la seva carrera, ha rebut nombrosos guardons, entre els quals destaca el de millor cantant masculí de 2016 als International Opera Awards, i els compromisos més immediats que el duran a cantar 'Aïda' i 'Il Trovatore' al Staatsoper de Viena, 'Otello' al Royal Opera House de Londres i 'Turandot' al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. “Kunde ha seguit una carrera lenta però segura, elegint molt bé els papers i els títols i, com Alfredo Kraus, és un exemple de longevitat vocal”, ha assegurat Forteza.

Gregory Kunde s’ha mostrat agraït de poder actuar per primera vegada a Mallorca i més “en una funció que serà molt completa, per això vull comptar amb el baríton Damián del Castillo”, ha dit Kunde. El tenor també s’ha referit a “la missió” que tenen els solistes “d’intentar atreure els joves a l’òpera, per fer veure que és quelcom únic, sense micròfons i amplificacions”.

A més, Kunde s’ha referit als qui considera els seus grans referents i mentors de la lírica, com Bergonzi, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo i Alfredo Kraus, “amb els quals he cantat i que s’han convertit en un exemple a seguir, també ells feren aquest camí del bel canto al verisme”.

Dos 'Otellos'

Kunde és l’únic tenor en la història que ha cantat els dos 'Otellos', el de Verdi i el de Rossini, en una mateixa temporada, i ho va fer en tres temporades seguides, del 2013 al 2016. El director del concert, Sergio Alapont, ha insistit a lloar la figura de Gregory Kunde i ha recordat que “en un país com Itàlia, el país amb més cultura operística del món, Kunde ha estat mitificat a tots els grans teatres “verdians” del país, començant pel teatre de Parma”.

Alapont s’ha mostrat encantat de poder dirigir aquest concert “en un teatre Principal que té una acústica fantàstica i amb el millor tenor “verdià” de tot el món”. Amb aquest concert, el teatre Principal està a punt de tancar la 33a Temporada d’Òpera i Dansa. Ho farà el proper cap de setmana amb l’actuació de la Compañía Nacional de Danza, que representarà la coreografia 'Don Quijote', amb direcció de José Carlos Martínez.

stats