Cultura 23/09/2021

El Govern balear considera "essencial" garantir l'oferta audiovisual en totes les llengües oficials de l'Estat

L'Executiu exposa que la nova llei ha d'assegurar el dret dels ciutadans a accedir a una oferta de continguts en català

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaEl Govern balear considera "essencial" assegurar per a la llengua catalana i la resta de llengües oficials de l'Estat una presència en l'oferta audiovisual. L'Executiu ha destacat que, d'aquesta manera, no tan sols s'enforteix la vitalitat d'aquestes llengües i es contribueix a la seva continuïtat, sinó que, a més, es garanteix que els ciutadans poden exercir el dret d'accedir a una oferta audiovisual en la seva llengua pròpia.

En aquest sentit, la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, ha assenyalat que la tramitació de la nova llei general de comunicació audiovisual és "una oportunitat" per fer-ho possible, per exemple incorporant un percentatge adequat de presència del català i les altres llengües de l'Estat, a més del castellà, als serveis audiovisuals a demanda.

El Govern ha apuntat que aquesta nova llei ha de servir per transposar a la legislació espanyola la Directiva europea de serveis de comunicació audiovisual del 2018, que té com a objectius respectar la diversitat cultural i lingüística i garantir els drets dels usuaris.

L'Executiu ha recordat que la Constitució espanyola reconeix la igualtat dels ciutadans davant la llei i obliga els poders públics a promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat de l'individu i dels grups en els quals s'integra siguin reals i efectives.

stats