Cultura 09/04/2021

El Govern cerca youtubers per difondre continguts audiovisuals en català

Posa en marxa un concurs en col·laboració amb els ajuntaments de les Balears

ARA Balears
1 min
Cartell del concurs per a youtubers.

PalmaLa Direcció General de Política Lingüística ha posat en marxa, en col·laboració amb els ajuntaments de les Balears, un concurs de videorecomanacions culturals per a joves youtubers. El Govern ha assenyalat que la iniciativa té la finalitat d'estimular la creació i la difusió de continguts audiovisuals a internet en català i promoure el consum d'obres en llengua catalana entre el jovent.

Segons ha explicat l'Executiu, el concurs consta de dues modalitats. Per una banda, recomanacions de llibres i, per l'altra, recomanacions d'obres audiovisuals. De moment, Llucmajor i sa Pobla s'han afegit a la proposta i han obert la convocatòria dels concursos.

El Govern ha destacat que l'objectiu és que els participants creïn un vídeo per recomanar una sèrie, una pel·lícula o un llibre en català i el pengin a YouTube. El jurat, entre altres aspectes, valorarà l'originalitat, l'expressió i la qualitat de la creació. La convocatòria va dirigida a joves a partir de 14 anys que resideixen en el municipi convocant o cursin estudis en un centre educatiu de la localitat. Tota la informació sobre els concursos es pot trobar al web dgpoling.caib.cat.

stats