Cultura 03/11/2018

'Gaza', del mallorquí Carles Bover, seleccionat com a candidat a la nominació dels Goya

El curtmetratge, que ja ha obtingut diverses distincions, competirà en la categoria de Documental

Ara Balears
1 min
Cartell del curtmetratge preselecionat.

PalmaEl curtmetratge documental 'Gaza', codirigit i coproduït pel mallorquí Carles Bover Martínez i Julio Pérez del Campo, de Talavera, ha estat seleccionat com a candidat a la nominació en la pròxima edició dels premis Goya 2019, que es duran a terme el pròxim mes de febrer a Sevilla. El treball està coproduït també per El Retorno Producciones.

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya ha anunciat els 32 treballs seleccionats per competir en la 33a edició dels premis Goya en les categories de Millor Curtmetratge d'Animació, Documental i Ficció.

'Gaza' va iniciar la seva trajectòria per festivals l'any passat i va obtenir més d'una trentena de seleccions dins i fora d'Espanya, a més de nombrosos premis, entre els quals destaquen el premi Picazo al Millor Curtmetratge Espanyol en el Festival de Cine Solidario de Guadalajara (FESCIGU 2017) i el Premi a Millor Curtmetratge Documental en el Festival Internacional de Curtmetratges de Torrelavega 2018.

El curtmetratge narra la vulneració de drets humans que pateix diàriament la població palestina a la franja de Gaza, davant un panorama desolador i de postguerra en el qual tracten de sobreviure. Conta un viatge a través de les seves ciutats, la seva gent i també, d'alguna manera, de la seva història sota l'ocupació d'Israel.

Durant les setmanes vinents, els membres de l'acadèmia realitzaran les votacions per decidir els treballs que optaran als premis Goya.

stats