Cultura 07/04/2015

Els dos vitralls de Gaudí de la capella de Can Pujades ingressen al MNAC

Les dues peces van ser realitzades entre l'any 1900 i el 1902. El museu les exposarà durant vuit anys després d'arribar a un acord amb a propietat i restaurar-les

Ara
1 min
Vitrall de l'arcàngel Sant Miquel, d'Antoni Gaudí / MNAC

BarcelonaEls dos vitralls que Antoni Gaudí va dissenyar per a la capella privada de Can Pujades, a Vallgorguina, han sigut restaurats al Museu Nacional d'Art de Catalunya i s'exposaran a l'àmbit que la pinacoteca dedica a l'arquitecte i al Modernisme. El MNAC ha arribat amb un acord amb la propietat de les peces i les exhibirà durant 8 anys.

Els dos vitralls van ser executats pel taller de vitralls Amigó. El més gran, en forma de rosassa i de 90 cm de diàmetre, està datat entre 1900 i 1902. Representa una mà amb un ull i estava col·locat a l’òcul de la façana de la capella. Aquest vitrall està format per 4 cibes grans de vidre bufat incolor, decorades amb groc d’argent i amb dibuixos en grisalla i sanguina, i 12 cibes petites de diferents colors.

Rosassa de la capella de Can Pujades, d'Antoni Gaudí / MNAC

El segon vitrall, de cap a 1894, representa l’arcàngel Miquel, és de dimensions més petites (75 x 24,5 cm) i estava col·locat en una finestra lateral de la capella.

Vitrall de l'arcàngel Sant Miquel, d'Antoni Gaudí / MNAC
stats