AGENDA
Cultura 27/05/2016

Gaudeix del darrer cap de setmana de maig amb música en directe i arts escèniques

Fes una ullada a les propostes culturals i d'oci que t'ofereix l'ARA Balears

Ara Balears
6 min
'Circo Alegría on Ice'
‘Circo Alegría on ice’, patinant sobre gel

Circo Alegría on ice, és un espectacle de nova generació en què el circ tradicional es fusiona amb la innovació per oferir als espectadors un xou en el qual els artistes duran a terme números circenses patinant sobre gel. Circo Alegría on ice suposa un avançament espectacular per al món del circ, combinant l’estil musical amb números aeris, acrobàtics i còmics sobre una pista de gel ecològica que no consumeix energia. Ambientat en una illa de l’oceà Àrtic, el xou conta la història de Lisa i Luca, una foca i un caçador que creuaran les seves vides per sempre. Lucas ha arribat a l’Àrtic per fer la seva tasca com a caçador de foques. Lluny veu un dels seus objectius, la Lisa.

Ps. Ferrocarril de Manacor. Dissabte 28 a les 17 i 19.30 h, el diumenge 29 a les 12 i 19.30 h i el dilluns 30 a les 18.30 h.

MÚSICA

Miquel Serra

Folk
Miquel Serra

Aquest músic manacorí defineix el seu estil com a “pop per a adults”. Amb La felicitat dels animals ha arribat al tercer treball que enregistra amb la discogràfica Foehn Records de Barcelona. S’hi reflecteix una evolució “des del punt de vista tècnic en la gravació”. Per això, foren nominats al millor disc en català en els premis UFI. Tot i portar el nom de Miquel Serra, l’acompanya a la bateria i als cors Miquel Perelló. A més, el grup està integrat per dos components dels Oliva Trencada, Pep Toni Ferrer, a la guitarra, als ‘samplers’ i als cors, i Michael Mesquida, al baix, als teclats i als cors.

Sa Congregació (carrer del Rosari, 4. Sa Pobla). Dissabte 28 a les 19 hores. 5 €

TropiBomb Mallorca 2016

Sons tropicals, clàssics i moderns
TropiBomb Mallorca 2016

Festa de sons tropicals, clàssics i moderns que naveguen pel latin, afro, funk, cumbia, ethio, disco, soul and reggae, entre d’altres. Música del planeta arribada des de Cali a Mallorca, des de Lagos a Granada, de Kingston a Brooklyn... El cartell està format per Nikodemus (de Brooklyn, NY), Eskorzo (Granada), Drymbago (UK), Los Primos (Mallorca) i Vibrations (UK), a més d’Electric Sounds Racubah, Garrigueta Sound i DJ Pety Roy Selectar.

Sa Possessió (Gremi de Velluters, 14. Polígon de Son Rossinyol. Palma). Dissabte 28 a les 18 h. De 12 a 15€

‘El gegant egoista’

Cor infantil
El gegant egoista

El cor Infantil del teatre Principal du a terme el final de curs amb aquesta producció pròpia. Narra la història d’un gegant que posseeix un jardí i construeix un gran mur perquè no hi entrin els nins a jugar. Però sense nins, el jardí s’omple de tristor… La direcció musical és a càrrec de Francesca Mir; la direcció escènica, de Carles Pujols; el disseny d’escenografia i realització d’elements, de Fina Solà, i la composició musical, de Juan Giménez Cerezo.

Teatre Principal (Riera, 2A. Palma). Dissabte 28 a les 18 h. 5 €

Música de cambra

‘Sinestèsies’
Sinestèsies

Sinestèsies és el cicle de cambra de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears que té com a objectiu la creació d’un espai multidisciplinari en què durant tres mesos coexistiran pintura i música, línia i melodia, llum i so. En societat és la presentació de l’obra social dels músics de l’OSIB vinculada a temàtiques compromeses de les avantguardes i segle XXI. Interpretaran obres de Bourgeois, Wilson, Dawson i Mairata March amb Mayte Abargue a la flauta, Miriam Merino a la trompa, Susana Pacheco a la percussió, Miguel Arola a la viola i la guitarra, Francisco Sard al violí i narrador i Philip Dawson al contrabaix i veu.

Es Baluard (pl. de la Porta de Santa Catalina, 10. Palma). Dissabte 28 a les 20 h.

Miranda Jazz Combo

Jazz
Miranda Jazz Combo

Formació de músics amants del jazz, oberta a tot tipus d’instruments. El Miranda Jazz Combo no és la típica big band de jazz, la seva instrumentació no es limita a les característiques habituals d’aquests grans grups. Els arranjaments musicals són originals d’Antoni Miranda, treballen el llenguatge del jazz i la improvisació, amb un repertori triat moltes vegades pels mateixos músics. Això dóna a les seves actuacions una sonoritat característica i personal. Hi haurà copa i picada abans i després del concert.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. El Molinar. Palma). Dissabte 28 a les 21 h. 15 €

Palma de Primavera

Concerts de piano
Palma de primavera

Més concerts, més dies i més espais repartits per diferents punts de Palma són les principals característiques del Palma de primavera, un cicle que recull el testimoni dels concerts als patis del Corpus. En total fins al 17 de juny es duen a terme 14 concerts gratuïts a diferents llocs més 6 de la Banda Municipal de Música. En total, 20 actuacions per omplir de música la primavera. Diumenge hi haurà concert de piano amb Tobias Koch, que tocarà en un Pianino Playel obres del romanticisme. Dilluns concert de piano amb Lydie Solomon, que tocarà en un Pianino Pleyel de 1838, restaurat per Olivier Fadini, obres de Chopin.

Pati del Casal Solleric (passeig del Born, 27. Palma). Diumenge 29 a les 20 h.

Pati de l’Estudi General Lul·lià (carrer de Sant Roc, 4. Palma). Dilluns 30 a les 21 h. Amb invitació

Doble pletina

Primavera musical

Grup de música pop-indie. Doble Pletina són Laura Antolín, Marc Ribera, Francina Ribes, Jaume Cladera i Jordi Llobet (J. Irizar). Enguany han presentat el seu darrer disc. Así es como escapó (Jabalina 2016), amb el qual recorreran els millors festivals de música alternativa del panorama estatal, com són el Primavera Sound, el Vida Festival i el FIB, entre d’altres.

Pati Cas Metge Dolç (plaça Major, 24. Campanet). Dissabte 28 a les 19.30 h. 2 €

Tobias Koch i Lydie Salomon

IX Festival Pianino

Els concerts de Tobias Koch i Lydie Salomon es realitzaran a un Pianino Pleyel de 1838, de les mateixes característiques del que va pertànyer a Chopin i que es conserva a la cel·la de F. Chopin-G. Sand de la Cartoixa de Valldemossa. Els pianistes Tobias Koch (dissabte) i Lydie Solomon (diumenge) executaran obres de Chopin i Fontana, entre d’altres.

Cartoixa de Valdemossa. Dissabte 28 a les 20.30 h. Dissabte 29 a les 12 h. 10 €

TEATRE

‘Panorama des del pont’

Teatre Romea
Panorama des del pont

L’any 1955, deu anys després del desenllaç de la Segona Guerra Mundial, la immigració il·legal és una realitat generalitzada als Estats Units. Eddie Carbone, un honrat treballador d’origen italià, viu obsedit per la passió devastadora que sent per la seva neboda, a la qual van recollir ell i la seva esposa quan la noia va quedar òrfena. Una situació insostenible que el superarà i el durà a trair la família i a trencar la llei de silenci establerta entre els treballadors, majoritàriament immigrants, del port de Nova York.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte 28 a les 20 h. 21 €

‘Per un sí o per un no’

Joan Albinyana
'Per un si o per un no'.

Escrita per N. Sarraute, dirigida per Joan Albinyana i interpretada per Jaume Mut, J. Toni Sunyer i Catalina Riera. L’obra, que gira al voltant de la conversa d’un parell d’amics, només té un acte. L’argument, però, està carregat de contingut: dos personatges que, a partir d’una conversa insubstancial, van embolicant el seu discurs fins a convertir la xerrada en una batalla verbal, en un joc de posicionaments irreconciliables. L’obra és una de les més rellevants de Sarraute, considerada membre destacat de l’avantguarda francesa i en concret del Nouveau roman.

Teatre Sa Societat (av. de Palma, 1. Calvià). Dissabte 28 a les 20 h. 6 €

‘Moments’

Teatre Cala d’Or Nivell 2

Moltes vegades passam per la vida i no som conscients de la nostra fragilitat. Ens pensam que la vida ens pertany i que tenim tot el temps del món per fer les coses, però un dia tot canvia i ens adonam que la vida està feta de moments, moments amb els amics, amb la família, amb les persones que estimam.

Teatre Principal de Santanyí. Dissabte 28 a les 21 h i diumenge 29 a les 19 h.

‘Porreres 1936’

Adaptació teatral amb música en directe
Porreres 1936

Adaptació teatral amb música en directe del llibre Desfilades de dia, afusellaments de nit, de Bartomeu Garí Salleras. El text és de Toni Rigo Sastre. Porreres 1936 és una obra que parla de dos homes, de dues famílies que viuen la Guerra Civil. L’autor ha unit fets reals i música, gran part de la qual és de Lluís Llach, escenificant històries que van succeir a Porreres l’any 36. Són relats que foren silenciats, són paraules de persones que lluitaren per la democràcia republicana i que finalment foren afusellades i condemnades a l’ombra de la història. L’obra també recupera el paper de la dona, de la germana, de l’esposa, de la mare que amb el seu patiment i lluita també es convertiren en víctimes oblidades del conflicte.

Auditori municipal de Porreres. Diumenge 29 a les 21 h. 5€

stats