Cultura 28/06/2021

La galeria Esther Schipper farà un pop-up a Palma

Es tracta de la mostra especial 'A la casa de Marquès' i es farà al palau Can Marquès

ARA Balears
2 min
Una de les sales del palau Can Marquès.

PalmaLa galeria Esther Schipper anuncia que el pròxim 12 de juliol obrirà el seu primer pop-up a Palma, que durarà fins al 31 de juliol. Es tracta de la mostra especial A la casa de Marquès i es farà a l'antiga residència de l'empresari Martí Marquès Marquès. Quan va tornar de Puerto Rico, el 1901, es va instal·lar en aquest edifici del segle XIV, situat al carrer Can Anglada, entre la Catedral de Mallorca i Cort. En l'actualitat, la galeria representa un total de 44 creadors i llegats artístics.

El pop-up estarà a la planta principal. Hi haurà una selecció d'obres de 24 artistes de la galeria, que inclou instal·lacions, escultures, pintures, fotografies i obres sobre paper. Els artistes que participen en la mostra són Rosa Barba, Stefan Bertalan, Martin Boyce, Sarah Buckner, Angela Bulloch, Etienne Chambaud, Jean-Pascal Flavien, Ceal Floyer, Simon Fujiwara, Ryan Gander, Francesco Gennari, Liam Gillick, Dominique Gonzalez-Foerster, Rodney Graham, Ann Veronica Janssens, Gabriel Kuri, Isa Melsheimer, Florin Mitroi, Roman Ondak, Ugo Rondinone, Anri Sala, Karin Sander, Julia Scher i Daniel Steegmann Mangrané.

L'arquitectura de la Casa Museu Can Marquès s'ha anat transformant al llarg dels segles. Té un vestíbul barroc i un dels estils dominants és el neoclàssic, amb algunes peculiaritats, com la forma el·líptica de la capella i d'una de les sales principals, una configuració poc habitual en una casa senyorial palmesana d'aquesta època. La reforma la va fer l'arquitecte Francesc Roca Simó, autor de rellevants edificis d'estil modernista a Palma.

D'acord amb els darrers avanços en higiene, Roca Simó va revestir amb taulells blancs les parets de la cuina, que s'ha mantingut en la mateixa ubicació des de l'Edat Mitjana, i va introduir diferents elements modernistes a la casa, com el menjador i l'escala de pedra i ferro forjat.

La galeria Esther Schipper

Fundada a Colònia l'any 1989, la galeria Esther Schipper és coneguda per exposar i cercar mercats per a projectes conceptuals efímers i basats en el temps, com també per les llargues col·laboracions amb els seus artistes representats. Després d'obrir un espai de projectes a Berlín el 1995, la galeria es va traslladar a la capital alemanya el 1997. A la primavera de 2017, va inaugurar una nova seu berlinesa per donar cabuda a les exigències de l'extensa gamma de pràctiques expositives pròpies del seu creixent programa, que protagonitzen artistes de projecció internacional.

stats